Helyi közélet

2012.11.13. 09:24

Mitől lettek rosszul a nyírbogáti iskolások?

Nyírbogát - Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott elektronikus levél tartalma szerint a múlt pénteken több nyírbogáti iskoláskorú gyerek is hasmenésre, rosszullétre panaszkodott, aminek okán a nyíregyházi kórházba kerültek végül az érintettek.

Nyírbogát - Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott elektronikus levél tartalma szerint a múlt pénteken több nyírbogáti iskoláskorú gyerek is hasmenésre, rosszullétre panaszkodott, aminek okán a nyíregyházi kórházba kerültek végül az érintettek.

Elektronikus levélben tájékoztatta szerkesztőségünket az egyik nyírbogáti szülő, miszerint múlt pénteken gyermeke több másik helyi iskolással egyetemben hasmenésre és hányásra panaszkodott. – Szombaton a nyíregyházi kórházba kellett vinnünk a gyermekemet kivizsgálásra, ahol fertőző eredetű hasmenést diagnosztizáltak nála. Aznap még több nyírbogáti iskolást is behoztak. Kérem derítsék ki, mi okozta a rosszulléteket – kéri olvasónk.

A megbetegedések nem a menzához köthetőek

Dr. Rizsák Ildikó, nyírbogáti háziorvos szerint a pénteki nap nem járt nála rosszullétre panaszkodó gyermek, szombaton is csak kettő, ami - ahogy fogalmazott - átlagos betegforgalmat jelent. Én magam is beszéltem a nyíregyházi kórházzal, akik elmondták, hogy Nyírbogátról szombaton három gyereket vittek be, egyet még aznap elengedtek, kettőt pedig másnap. Az ételmérgezés gyanúja egy esetben sem merült fel. Én azért is kizártnak tartom azt a pletykát, hogy a bogáti iskola menzáján ehettek valamit a gyerekek, mert én magam is onnan kapom az ebédet. Sőt, több olyan felnőttet is érintett a hasmenés, akik bár Nyírbogáton laknak, de Nyírbátorban dolgoznak – nyugtatta meg a kedélyeket a háziorvos, aki szerint egy „egyszerű” fertőzéses eredetű hasmenésről lehetett szó.

A nyírbogáti általános iskola igazgatónője is megerősítette dr. Rizsák Ildikó szavait. – Hétfőn és kedden sem volt több hiányzónk, mint általában, ami 18-19 diákot jelent. Valóban panaszkodott több gyerek is az elmúlt pénteken és szombaton hasfájásra, hasmenésre, de ezek közt volt olyan is, aki nem is ebédel nálunk – közölte Pálné Kósa Katalin megbízott igazgató, aki hozzátette: őt egyetlenegy szülő sem kereste fel, akik az ebédre fogták volna a betegséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában