Helyi közélet

2012.11.27. 11:18

Pótolták az ellopott táblát

Nyírbogdány - Az út rossz állapota miatt van sebességkorlátozás a Nyírbogdányt elkerülő útszakaszon.

Nyírbogdány - Az út rossz állapota miatt van sebességkorlátozás a Nyírbogdányt elkerülő útszakaszon.„Újból kikerült a napokban a Nyírbogdányt elkerülő útszakaszra (Kék település és a 4-es számú főút összekötő szakaszára) 30 km/h-ás sebességkorlátozó tábla. Pár hete már ezt beszedték, s akkor bíztam abban, hogy az soha többé nem kerül már vissza oda, ugyanis az elkerülő útszakasz funkciója az lenne, hogy a településen átmenő forgalmat csökkentse. Viszont most, hogy ismét kikerült a sebességcsökkentő tábla, újból meggondolandó, hogy inkább a településen fogok keresztülhaladni, mivel időben rövidebb átmenni a településen, mintha az elkerülő útszakaszon 30km/h-val haladnék végig. Véleményem szerint az útburkolat felülete nincs olyan rossz állapotban, hogy ilyen drasztikus mértékben (90km/h-ról 30 km/h-ra) kelljen csökkenteni a sebességet. A táblák kihelyezése előtt gondoltak-e arra a döntéshozók, hogy mi lesz akkor, ha megnövekszik Nyírbogdány település forgalma? Miért nem elég 60 vagy 70km/h-ra csökkenteni a sebességet?” – írta levelében az egyik olvasónk.

Száguldoznak az autósok

Felvetésére, illetve kérdéseire Balogh Tibor, Nyírbogdány polgármestere adott választ.

– A sebességkorlátozást elrendelő táblát és az úttest egyenetlenségére szolgáló figyelmeztetést ismeretlen személyek ellopták, ezért nem láthatták néhány hétig az elkerülő úton közlekedők. Egy hete került ki ismét a sebességkorlátozó tábla az út rossz állapota miatt. Nem szeretnénk ugyanis, hogy valaki arra hivatkozva nyújtson be számlát az önkormányzathoz, hogy az út rossz állapota miatt ment tönkre az autója – magyarázta lapunknak a település vezetője. – Az út teljes felújítása nagyon sokba kerül, annyi pénze nincs az önkormányzatnak, pályázni pedig azért nem tudtunk rá, mert bár a nyírbogdányi önkormányzat a fenntartója, azonban a tulajdonviszonyok még most sem rendezettek. Talán az év végére rendeződnek a tulajdonviszonyok.

– Szomorú tapasztalatunk egyébként, hogy a sebességkorlátozó tábla ellenére is száguldoznak ott az autósok. A napokban kátyúztak ott a dolgozók, de még rájuk sem voltak tekintettel a sofőrök, úgy mentek, mint az őrültek. Felháborító ez a viselkedés. A településen nem érezni, hogy a rossz út miatt nagyobb lenne az átmenő forgalom – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában