Helyi közélet

2012.11.07. 14:00

Társakat keresünk

Nyírtelek - Keressük azokat a régi Nyírtelek, ferenctanyai lakosokat, volt általános iskolai tanulókat, akik segíteni tudnak!

Nyírtelek - Keressük azokat a régi Nyírtelek, ferenctanyai lakosokat, volt általános iskolai tanulókat, akik segíteni tudnak!Az 1950-es, 60-as években a településen Hanuszik Dóra volt a tanítónőnk (korábban Sulyánbokorban is dolgozott), aki nagyon sok gyereknek tanította meg a betűket és a számokat. Egyben ő volt a tanya népművelője, a „lelke”. Édesapja, Hanuszik László a ferenctanyai temetőben nyugszik.

Tanítónőnk, özv. Leib Ferencnéként Gyeneshidán (Dunántúlon), a Kapernaum otthonban töltötte utolsó éveit. Ott is halt meg. Mivel egyetlen hozzátartozója sem él, néhányan úgy gondoltuk, jó lenne hazahozatni hamvait és édesapja mellé temetni! Sajnos ez anyagi kiadásokkal jár. Ennek előteremtéséhez kérnénk az érintettek segítségét!

Jelentkezni Orosz Ferencnél, a 06-30/416-6098-as telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában