Helyi közélet

2012.11.15. 07:38

Trükkök és értékek

Már vagy tíz-tizenöt perce tartott az egyik kereskedelmi tévécsatornán az aznapi eseményeket összefoglaló hírműsor, de az az eltelt idő másról sem szólt, mint hogy valakit elütöttek, egy ittas személyt leütöttek, az utcalányok tiltott helyen árulták bájaikat, a vandál fiatalok pedig ész nélkül törtek össze több autót. M. Magyar László jegyzete

Már vagy tíz-tizenöt perce tartott az egyik kereskedelmi tévécsatornán az aznapi eseményeket összefoglaló hírműsor, de az az eltelt idő másról sem szólt, mint hogy valakit elütöttek, egy ittas személyt leütöttek, az utcalányok tiltott helyen árulták bájaikat, a vandál fiatalok pedig ész nélkül törtek össze több autót. M. Magyar László jegyzeteA fontosabb hírekre várók remélték, hogy ezek után már a dunántúli áradásokkal, a parlamenti eseményekkel, az IMF-fel való tárgyalásokkal foglalkozik majd a műsor, csakhogy még meg kellett hallgatniuk két szomszédos család vitatkozását, s egy megszökött kígyó befogásának a történetét is.

Mindezek után már végre azok a hírek következtek, amelyek nagymértékben meghatározzák, formálják mindennapi életünket, hatással vannak mostani és későbbi sorsunkra. Bosszankodás közben persze lehetett arról meditálni, hogy mindez egy tudatosan felépített koncepció része, egy kis trükk, hogy a tévéhez kössék a nézőket, vagy pedig a műsor szerkesztői számára az először közzétett a hírek a legfontosabbak, a legértékesebbek. Az előbbi még érthető, de ez utóbbi már inkább elkeserítő.

Lényegében sikerült elérniük, hogy legközelebb már eleve másik csatornára kapcsoltak a csalódottak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában