Helyi közélet

2012.12.10. 11:40

Szlovák vendégek Apagyon

Apagy - Immár a második évéhez érkezett az a nemzetközi iskolai együttműködési projekt, amely az „Európa közös nyelve a zene” címet viseli. Ebben a projektben részt vesz az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola is.

Apagy - Immár a második évéhez érkezett az a nemzetközi iskolai együttműködési projekt, amely az „Európa közös nyelve a zene” címet viseli. Ebben a projektben részt vesz az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola is.A nyírségi intézmény pedagógusai szeptember közepén találkoztak a szlovákiai Jamnik speciális logopédiai iskolájában a cseh, lengyel és német kollégákkal. Mindannyian bemutatták az eddigi eredményeket, majd részletesen megtervezté az előttünk álló tanév feladatait.

- November 12. és 16. között hat szlovák kisiskolást és két tanárnőjüket láttuk vendégül. Látogatásuk célja elsősorban a mi iskolánk megismerése volt, valamint bepillanthattak az itt folyó munkába, természetesen a zene segítségével - tájékoztatta szerkesztőségünket Benga Andrásné projektvezető. - A Vivaldi Zeneiskola apagyi tanulói szép műsorral kedveskedtek a kicsiknek, majd ízelítőt kaphattak egy szolfézsórából is. Érdekesnek találták a citerapróbát, hiszen a projekt keretén belül öt kolléganővel együtt tanulunk citerázni és együtt próbálunk a gyerekekkel.

- A református templomban orgonazenét hallgathattak a vendégek, majd nagy örömükre ki is próbálhatták a hangszert. Az óvodában egy óvónéni hegedült nekik, az ovisok pedig büszkén mutatták be tánctudásukat. Szerepeltek még a programban közös ének- és játékórák az iskolában, bábszínházi előadás, a tárogató hangszer megismerése, kézműves tevékenységek, ismerkedés az asztalitenisszel, a helyi tátikán való részvétel, kirándulás az állatparkba, majd egy élményfürdőbe. Jó volt látni kis vendégeink csillogó szemeit. Ugyanakkor mi is boldogok voltunk, hogy örömet szerezhettünk nekik. Sok kolléga járult hozzá munkájával a hét sikeréhez, s ezt ezúton is köszönöm mindnyájuknak. Talán nem szerénytelenség, ha megemlítem, hogy szlovák kolléganőink elismerőleg nyilatkoztak iskolánk felszereltségéről és az itt folyó munkáról. Erre pedig méltán büszkék vagyunk!

Decemberben tovább folytatódik a projekt, ugyanis négy pedagógus utazik Berlinbe rövid tanulmányútra és tapasztalatcserére - tette hozzá Benga Andrásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában