Helyi közélet

2012.12.10. 07:42

Téli védekezés, útállapotok megyénkben

Tájékoztatás&nbsp;a 2012. december 09-én 05:00 órától december 10-én 05:00 óráig a megyében történt téli védekezésről, útállapotokról.<strong>

Tájékoztatás a 2012. december 09-én 05:00 órától december 10-én 05:00 óráig a megyében történt téli védekezésről, útállapotokról.Időjárás:

A megye területén tegnap hajnalban a hőmérséklet -4 és -6 °C közötti borult idő, jó látási viszonyok, szélcsend Reggel a megye keleti részén gyenge havazás kezdődött. A lehullott hó mennyisége 1-3 cm között változott. 

Napközben a hőmérséklet alig emelkedett délután megerősödő szél mellett újabb havazás kezdődött már a megye egész területén.A lehullott hó mennyisége 2 és 6 cm volt változó területi eloszlásban.

Este a havazás megszűnt a szél mérséklődött és később éjszakára elállt.. Ma hajnalban derült hideg szélcsendes idő van a hőmérséklet -10 és-12 C fok.A látási viszonyok általában jók Nyírbátor térségében ködös itt a látótávolság 100-300 m-re csökkent.

Dolgozó gépek:

Síkosság elleni védekezés céljából december 9-én hajnalban Nyírbátor Mátészalka Vásárosnamény térségében 15 db gép dolgozott.

Napközben és este a megye egész területén 23 db,gépünk vett rész a síktalanításban. Ma hajnalban 22 gép dolgozik a síkosság megszüntetése érdekében.

Útállapotok:

Főutak jelenleg általában sónedvesek ,keréknyomok között jegesek, hókásásak,a mellékutak letaposott havasak. A forgalom megindulása a kiszórt só olvasztó hatását javítani fogja.Óvatos téli jelegű közlekedés javasolt.

Rendkívüli események:

Este két balesetről érkezett bejelentés a 41.sz főút hodászi kereszteződésénél és Szamosbecs belterületén.

Tóth Zoltán

ügyeletes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában