Helyi közélet

2012.12.01. 10:43

Világnapi programok a PeCsá-ban - megyei résztvevőkkel

Záhony, Budapest - 1988 óta december elseje az AIDS világnapja. A világnap célja a figyelemfelkeltés, a betegségről és annak megelőzéséről szóló ismeretterjesztés.

Záhony, Budapest - 1988 óta december elseje az AIDS világnapja. A világnap célja a figyelemfelkeltés, a betegségről és annak megelőzéséről szóló ismeretterjesztés.A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén a fővárosi Petőfi Csarnokban rendezi meg a világnapi programjait. A délelőtti óráktól késő estig egymást követik az események, illetve több helyszínen párhuzamosan zajlanak a rendezvények.

Lesz egyebek mellett lepedő kiállítás, amelyen a témával összefüggő pályázatra beérkezett grafikai munkákat mutatják be, az Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat tablókiállítást rendez, sőt a Szolgálat szakemberei „beszélgető sarkot” is kialakítanak. A vállalkozó kedvűek 10x10 cm-es rajzokat készíthetnek, melyekből a nap végére képregényszerű lepedőt állítanak össze, ki-ki lemérheti tájékozottságát az AIDS ismereti teszten, majd villámkvíz versenyen indulhatnak az érdeklődők.

Az Empátia-ponton a HIV fertőzöttek és AIDS-es betegek történeteit mutatják be. Emellett kreatív prevenciós kisfilmeket vetítenek és az önkéntes munkáról rendeznek beszélgetést.

10 órától közel öt órán át tart a X. Országos HIV/AIDS Prevenciós Verseny döntője, amelyen a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Csabina Tamás (Tuzsér), Horváth Dávid (Ajak), Tancsik Róbert (Nyíregyháza) összetételű triója képviseli megyénket.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában