Helyi közélet

2013.01.10. 08:04

Az ügyfelek ítélkeznek

Mint ahogy mondani szokták, a puding próbája az, ha megeszik. Az év elején beindított járási hivatalok próbája azonban nem ilyen egyszerű, fontosságukat és szükségszerűségüket majd az idő múlása igazolja, hiszen az elmúlt egy hétből nem lehet még következtetéseket levonni. M. Magyar László jegyzete

Mint ahogy mondani szokták, a puding próbája az, ha megeszik. Az év elején beindított járási hivatalok próbája azonban nem ilyen egyszerű, fontosságukat és szükségszerűségüket majd az idő múlása igazolja, hiszen az elmúlt egy hétből nem lehet még következtetéseket levonni. M. Magyar László jegyzeteHa valóban megvalósul az a cél, hogy az állampolgár gyorsan és könnyen jusson az államigazgatási szolgáltatásokhoz, akkor minden bizonnyal érdemes volt újjáéleszteni a jó harminc évvel ezelőtt már felszámolt közigazgatási egységeket. Az ítéletet pedig majd úgyis azok az állampolgárok fogják kimondani szerte a megyében, akik az ügyeiket intézik a hivatalokban.

Mindenesetre tiszteletre méltó a kormány bátor döntése, hogy – babonaság ide, babonaság oda –, tizenhárom járást és járási hivatalt alakított ki megyénkben, így az államnak tizenhárom kinyújtott karja segíti az államigazgatási szolgáltatások hatékony intézését. Mindazonáltal remélni lehet, hogy ezek a járási hivatalok megmaradnak a színvonalas szakmai munka útvonalán, a dolgozók kedvesen, türelmesen, emberségesen intézik az ügyeket, s nem alakulnak át az ügyfélszolgálatok az idő múlásával kedélyes társalgási központokká. mint ahogy azt az igazgatási tárca vezetője látja a lelki szemei előtt. Az általa oly fontosnak tartott csevegésekre ugyanis ott vannak a különböző klubok, egyesületi foglalkozások.

Legbelül azonban bennem van a kisördög, s nem hagy nyugton a gondolat: Mi lesz akkor, ha majd egyszer új kormány jön, s az ismét feleslegesnek tartja a járásokat, mint ahogy az már megtörtént az 1980-as években...?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában