Helyi közélet

2013.01.01. 13:04

Elkészült Záhony parkolási koncepciója

Záhony - A napokban az önkormányzat a település honlapján tette közzé a határváros parkolási koncepcióját, mely kidolgozásának célja a parkolási problémák feltérképezése, egységes megoldása.

Záhony - A napokban az önkormányzat a település honlapján tette közzé a határváros parkolási koncepcióját, mely kidolgozásának célja a parkolási problémák feltérképezése, egységes megoldása.

A helyzetelemzésnél egyebek mellett megállapításra került, hogy a városközpont megújítása során megvalósult beruházás eredményeként a városháza mögött 38 db új parkolóhely épült meg, köztük akadálymentesítettek is. A parkolóhelyek az okmányirodába, a polgármesteri hivatalba és a városközponti üzletekbe, pénzintézetekbe érkező ügyfeleket teljes mértékben kiszolgálják. Parkoló hiány jelentkezik az oktatási intézményeknél: a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde és az Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épületei körül a reggeli és a délutáni órákban, továbbá a művelődési háznál A Széchenyi úti városi piac környékén lévő parkolók száma kevés, azok jellemzően a piaci árusok gépjárműveivel telnek meg.

A parkolási gondok megoldásával összefüggő fontosabb feladatok között említésre kerül a parkolásra alkalmas közterületi helyek gondos kiválasztása és felmérése, javaslatok kidolgozása,új kerékpártároló helyek kijelölése és létesítése. Alapelvként a zöldterületek védelmét, a fásítási szempontokat, a csapadékvíz elvezethetőségét határozták meg. Végső célként tűzték ki közterületi parkolók építését az intézmények és a lakótömbök közelében, s mindezek ütemezett megvalósítását, valamint a fizető parkolóhelyek kialakításának vizsgálatát, a várható előnyökkel és következményekkel.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában