Helyi közélet

2013.01.16. 17:41

Idén is a mangalicáé lesz a főszerep

Napkor - Hamisítatlan falusi ízeket és sztárfellépőket ígér a XII. Nemzetközi Böllérverseny Napkoron.

Napkor - Hamisítatlan falusi ízeket és sztárfellépőket ígér a XII. Nemzetközi Böllérverseny Napkoron.Nemzetközivé nőtte ki magát a napkori böllérverseny. A több mint tízezer látogatót vonzó gasztronómiai és kulturális rendezvénynek idén is a napkori Napkorona Udvarház ad otthont.

– A XII. Nemzetközi Böllérversenyen közel 30 csapat mutatja be szúrási, vágási és feldolgozási technikáit szombaton. A versenyzők – a népi hagyományoknak megfelelően készítik majd el a disznótor finomságait: a hurkát, kolbászt, toroskáposztát – adott ízelítőt a január 19-ei programból Támba Miklós főszervező. Hozzátette: a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel, a böllérek munkáját szakértő zsűri bírálja, Szoboszlai Gyula mesterszakács elnökletével. Díjazni fogják a legjobb böllért, hurkát, kolbászt, torost, fogópálinkát és forralt bort is.

Évről évre látogatottabb

Dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere a fiatalokat és időseket egyaránt vonzó kulturális programokra és a Nyíregyházáról félóránként induló buszjáratokra hívta fel a figyelmet, valamint kiemelte: büszke rá, hogy a böllérversenynek Napkor teremtett hagyományt, évről évre népszerűbb és a közel 10 millió forintos költségvetésű rendezvény idén elnyerte a Rakamaz Takarék elismerését, támogatását. – Kóstolót a csapatoknál vagy az étkezési udvarokban kaphatnak a vendégek – tette hozzá.

Színpadi programok

10-11 óra: Megnyitó, Igrice Néptánc-együttes, Akácvirág, Mákvirág és Mártogatós Néptánccsoport

11-12 óra: Tigers Doors, Y2K Boombox, Érpataki Asszonykórus

12-13 óra: Búzakalász Férfikórus (Porcsalma), 4 For Dance

13-14.30 óra: Pataky Attila, Barabonto Társaság

14.30-16.30 óra: Oláh Gergő, a 2012-es év X-Faktor győztese, Kormorán Együttes

16.30 óra: Eredményhirdetés

17 óra: Nótár Mary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában