Helyi közélet

2013.01.03. 13:21

Vántus-hét 2012-ben is Nyírbogáton

Nyírbogát - 2012-ben is lázasan készülődtek a nyírbogáti iskola diákjai az iskola névadójáról, a nyírbogáti származású zeneszerzőről, Vántus Istvánról elnevezett Vántus–hétre, melyet minden évben megrendeznek. A gyerekeket öt napon keresztül sokszínű programsorozat várta.

Nyírbogát - 2012-ben is lázasan készülődtek a nyírbogáti iskola diákjai az iskola névadójáról, a nyírbogáti származású zeneszerzőről, Vántus Istvánról elnevezett Vántus–hétre, melyet minden évben megrendeznek. A gyerekeket öt napon keresztül sokszínű programsorozat várta.A programsorozat hétfőn a termek karácsonyi díszítésével, az iskola fenyőfájának öltöztetésével kezdődött, melyen az osztályok megmutathatták kreativitásukat, ügyességüket.

A rendezvénykavalkád kedden Mikulás – röplabda kupával folytatódott, melyen öt csapat mérte össze erejét. A sportrendezvények mindig megmozgatják a diákokat, hiszen a gyerekek szeretik a játékot, a mozgást és a versenyzést. A diákokat a meccsek megkezdése előtt iskolánk színvonalas ellátásban részesítette.

A csapatok érmet, oklevelet és a mikulás-kupát vehették át az eredményhirdetéskor.

Szerdán iskolánkban először került sor a Vántus-helyesírási versenyre, melyen összesen 86 gyerek vett részt. Körzetünkben évek óta nem rendeztek helyesírási versenyt, ezért minden környékbeli intézmény nagy örömmel fogadta a kezdeményezést. Érkeztek diákok Encsencsről, Máriapócsról, Nyírbátorból, Nyírlugosról, Nyírvasváriból, Penészlekről és Pócspetriből is. Az eredményhirdetésre januárban kerül sor.

Csütörtökön a főszerepet az iskolánk legkisebb tanulói kapták, hiszen délután manókat avattunk. A 46 első osztályos tanuló vidám műsorral lépett a színpadra, majd az ünnepélyes eskütétel után a manósapkák felhúzásával köszöntöttük a legkisebbeket.

A délután a tánc és zene jegyében folytatódott a hagyományok szerint megrendezett Tátikával. A műsort 15 fellépő szolgáltatta, akik igazán színvonalas műsorral készültek erre az alkalomra. A legjobb produkciókat értékes díjakkal jutalmaztuk. A napot jó hangulatú diszkó zárta.

A hagyományokhoz híven, a diákok most is megünnepelték az iskolában a karácsonyt. Pénteken, mint mindig, most is az ötödikesek készültek ünnepi műsorral. Azt a célt tűzték ki, hogy megismertessék , hogy hogyan ünnepelték régen a kis Jézus születését. A gyermekek az idősek otthonában lakóknak is meglepetést szereztek, majd az iskolai ünnepségen és a közmeghallgatáson szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában