Helyi közélet

2013.02.13. 14:39

Ákos: örökzöld sláger a testvérkapcsolat

Döge - Az elmúlt év végéhez közeledve autóbusszal kereste fel a dögei küldöttség a romániai testvértelepülést, Ákost.

Döge - Az elmúlt év végéhez közeledve autóbusszal kereste fel a dögei küldöttség a romániai testvértelepülést, Ákost. Geréb Miklós polgármester fogadta a népes delegációt, akik a hivatali köszöntő után felkeresték a helyi könyvtárat, óvodát, iskolát, református templomot. Krasznamihályfalván úgyszintén a templomot tekintették meg, utána a termálfürdő volt az úticél, ám a csobbanásra nem jutott idő. Az ízletes ebéd (tárkonyos gombócleves, fokhagymás flekken, rántott hús, burgonyapüré, gombaszósz, savanyúság, fánk, linzer) elfogyasztása után indultak haza.

Útközben Erdődön megnézték a Károlyi vár romjait, a Homoród patak mellett a Petőfi-emlékhelyet, ahol Júliával találkozott a költőóriás, azt követően pedig Szatmárnémetibe látogattak. Az emlékezetes nap az egymás iránti bizalom erősítéséről, egymás elfogadásáról és az összetartozás érzéséről szólt. Tavasszal visszavárják az ákosi vendéglátóikat.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában