Helyi közélet

2013.03.18. 11:36

Együtt emlékeztek a magyar nemzeti közösség ünnepnapján

Tunyogmatolcson -  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából tartandó nemzeti ünnepünkön, a hagyományoknak megfelelően ismét megkoszorúzásra került a Holt-Szamos partján lévő Petőfi-emlékmű Tunyogmatolcson.

Tunyogmatolcson -  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából tartandó nemzeti ünnepünkön, a hagyományoknak megfelelően ismét megkoszorúzásra került a Holt-Szamos partján lévő Petőfi-emlékmű Tunyogmatolcson. Az ünnepi alkalomra a műsort a Petőfi Sándor Általános Iskola felső tagozatos tanulói adták, akiket Dorogi Anett és Vargáné Boros Krisztina tanárnők készítettek fel. A megemlékezés nyitó perceiben Kovácsné Varga Tünde, a helyi általános iskola igazgatónője mondott beszédet, aki külön kiemelte az egykori márciusi ifjak bátorságát és becsületét.

– Mindnyájan tudjuk a történelemből, hogy nagy árat kellett fizetniük érte. Petőfi és Vasvári a csatatéren hagyták életüket. Jókainak életveszélyben bujdosnia kellett. Az ő útkeresésük nélkül azonban ma nem állnánk itt. – tette hozzá beszédében az intézményvezető. Az ünnepi műsor után a községi önkormányzat polgármestere és képviselői, a civil szervezetek tagjai, s az intézmények dolgozói közösen koszorúzták meg a hajdani Kurta Kocsma helyén, még a 2005-ös esztendőben állított emlékművet.

Széles Szabolcs 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában