Helyi közélet

2013.03.22. 07:38

Oldott légkörű évértékelő

Nyírbátor -  Tartalmas, eredményekben gazdag évet hagyott maga mögött a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Nyírbátor -  Tartalmas, eredményekben gazdag évet hagyott maga mögött a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága. Janovics János elnök az egy éve megválasztott elnökség nevében hangsúlyozta, hogy a fokozatosan megteremtődött oldott légkörben felszabadultak az alkotó energiák, színesebbek, ötletesebbek lettek a rendezvények. A határőr hagyományokat ápolva megemlékeztünk I. Lászlóról, a volt Határőrség védőszentjéről, Halottak Napján a magunk állította kopjafánál tisztelegtünk elhunyt bajtársaink emléke előtt, s részesei voltunk az 50 évvel ezelőtt sorállományba bevonult veterán határőrök emléktábla avatásának. Meglátogattuk a Csengeri Határrendészeti Kirendeltséget, de maradandó érzelmi töltetet nyújtottak az Erdélyben, a Zempléni tájakon, a Bükk-hegység gyöngyszemeiben és az Erdőbényén eltöltött szép napok is.

Aktívan és eredményesen vettünk részt a rendvédelmi szervek régiós vetélkedőin, a bowling-versenynek pedig mi voltunk a házigazdái. Nagy létszámmal reprezentáltuk egyesületünket a nyírbátori rendezvényeken: a majálison, a Bátor Napokon, a szüreti felvonuláson, a kulturális seregszemlén, az Idősek Világnapján, a Bátor Karácsonyon. Az egyesületnek kiépített és tartalmában gazdagodó kapcsolata van a Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével, a Rendőr-Határőr Nyugdíjas Szövetséggel, továbbá Nyírbátor város önkormányzatával. E jó együttműködésnek a fent nevezett szervek delegált képviselői hangot is adtak a taggyűlésen. Az egyhangúlag elfogadott jövő évi program , valamint a vezetőség és a tagság tettrekészsége garanciáját jelenti a sikeres egyesületi élet folytatásának.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában