Helyi közélet

2013.03.12. 11:23

Ünnepel Baktalórántháza

Baktalórántháza - Baktalórántháza várossá válásának 20. évfordulóját ünnepli az idei évben, mely jeles évfordulón a település a hagyományosan megrendezett programok mellett újakat is kínál az érdeklődőknek.

Baktalórántháza - Baktalórántháza várossá válásának 20. évfordulóját ünnepli az idei évben, mely jeles évfordulón a település a hagyományosan megrendezett programok mellett újakat is kínál az érdeklődőknek. A március 15-e köré szerveződő rendezvények már hosszú múltra tekintenek vissza: a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Vay-napok rendezvénysorozata, a Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Reguly-hete és természetesen a város önkormányzatának Ünnepi Hét elnevezésű prgramja. A március 11-től 15-ig tartó, a nemzeti ünneppel záródó eseménysorozat kezdete az a megnyitó volt, amely a Tar Tamás helyi alkotó válogatott képeiből összeállított kiállítás kezdetét jelentette a Művelődési Központ emeleti Kistermében, ahol ebben a hónapban lesznek kiállítva a munkák.

A szerdai és csütörtöki napokon 14 órai kezdettel a már említett közművelődési intézmény színpadán mutatkoznak be kulturális műsoraikkal a helyi intézmények - a Zengő Erdő Óvoda; a Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat; a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium -, valamint a szintén helyben működő Zene Mindenkié Egyesület.

Nemzeti ünnepünket hagyományosan 10 órától a református templomban Ünnepi Ökumenikus Istentisztelettel indítjuk, majd 11 órától a Művelődési Központban és a városközpontban rendezett ünnepséggel zárjuk - melynek része az ünnepi műsor, a Baktalórántházáért-díj átadása, a székely zászló kitűzése a Városházára és az emlékezés koszorúinak elhelyezése Gróf Degenfeld Imre 1848-as kormánybiztos mellszobránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában