Helyi közélet

2013.04.02. 14:23

Hol mély a fekvés, magasodnak a gondok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Felső-Szabolcsban a mélyebben fekvő területek már jócskán belvizesek - ad gyorsfényképet megyénk legmélyebben fekvő területeiről Jakab Ferenc.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Felső-Szabolcsban a mélyebben fekvő területek már jócskán belvizesek - ad gyorsfényképet megyénk legmélyebben fekvő területeiről Jakab Ferenc. A demecseri gazda szerint a környék szántóföldjein, ahol már mindenütt csillog a talajfelszín, meglehetősen kilátstalannak látszik a helyzet, a gazdák nem tudják, mikor tudnak a sértengerré vált dűlőutakon gépekkel mozogni s főként munkát végezni a földjeiken.

- Akár egy-két hétbe is beletelhet, míg meg tudjuk kezdeni az eddig elmaradt tápanyagutánpótlási, vetés előkészítési munkákat. Fokozza a gondokat, hogy az ugyancsak belvizes, sáros gyümölcsösökből még sok felé nem sikerült kitolni a lemetszett gallytömeget, s amíg ezen nem lehet változtatni, a lemosó permetezést sem tudjuk elvégezni, ami veszélybe sodorhatja a későbbi növényvédelem sikerét, de az idei termelés gazdaságosságát a ráfordítások növekedésével mindenképp - utalt a belvíz következményeként akár láncreakció szerűen bekövetkező problémákra Jakab Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában