Helyi közélet

2013.04.18. 17:04

Még így sem versenyképes az ukrán benzin árával

Demecser - Soka autóshoz hasonlóan a demecseri Farkas László is örömmel fogadta, hogy végre nem felfelé kúszik az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon.

Demecser - Soka autóshoz hasonlóan a demecseri Farkas László is örömmel fogadta, hogy végre nem felfelé kúszik az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon. – Sok kicsi sokra megy, az újabb csökkentésnek köszönhetően – ami állítólag a világpiaci árral és a forinterősödéssel magyarázható – bizonyára többen állnak majd sorba a kutakon, és többet tankolnak az autóikba, félve a kedvező folyamat megfordulásától. Bevallom, én a benzin jelenlegi, 406-407 forintos átlagárával sem vagyok kibékülve, mert még így is drága! Évek óta külföldön tankolok, így tettem a napokban is. A 295 forintos ukrán naftával nem tud versenyezni a hazai, 400 forint feletti benzinár. Ha levonom az oda-vissza összesen 100 kilométer hosszú utazás költségét, még így is marad 70-80 forint tiszta hasznom literenként! Ötven litert hozok haza a tankban, 10 litert pedig egy kannában, ami teljesen legális, ez 4500 forint megtakarítást jelent nekem minden egyes alkalommal – összegzett Farkas László.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában