Helyi közélet

2013.04.04. 13:59

Megirigyelték az országos sztárokat: M-Faktor indult a tiszadobi Magtárban!

Tiszadob - A KUL mozaikszó a Kelet-Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány rövidítése. A keresztény értékrenden alapuló civil szervezetünk sikerrel működteti Tiszadobon a Magtár Ifjúsági Központot, ahol naponta közel félszáz tizen- és huszonéves fordul meg, hogy részt vegyen egy-egy foglalkozáson, segítséget kérjen a tanulásban, lelki, magánéleti problémái megoldásában vagy csak kikapcsolódjon.

Tiszadob - A KUL mozaikszó a Kelet-Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány rövidítése. A keresztény értékrenden alapuló civil szervezetünk sikerrel működteti Tiszadobon a Magtár Ifjúsági Központot, ahol naponta közel félszáz tizen- és huszonéves fordul meg, hogy részt vegyen egy-egy foglalkozáson, segítséget kérjen a tanulásban, lelki, magánéleti problémái megoldásában vagy csak kikapcsolódjon. Célunk, hogy a hátrányos helyzetű családban, illetve állami gondozásban élő fiatalok számára életvezetési programokat, klubokat, táborokat szervezzünk önkéntesek segítségével. Félő, hogy ezek a fiatalok egészséges önismeret, stabil értékrend, példa adás és támogatás nélkül elkallódnának.

Meg kell tanítani őket arra, mi helyes és helytelen, milyen a keresztényhez méltó magatartás, milyen veszélyek, kihívások várnak rájuk az életben és hogyan fordíthatják jó irányba az életük szekerét. Az ifjúsági központban nemcsak kreatív és játékos programokat, készségfejlesztő tréningeket tartunk, istentiszteleteknek, bibliaóráknak is otthont ad az egykori Magtár épülete. Nemrégiben az igényes, „KULtúrált” szórakozásé volt a főszerep: diszkót szerveztünk a helyi hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A szülők nyugodt szívvel engedték el gyermekeiket, hiszen tudták, hogy a rendezvény ideje alatt polgárőrök vigyázzák a rendet és biztonságot, valamint keresztény értékrendünkből adódóan elutasítjuk az alkohol- és kábítószer-fogyasztást, a dohányzást, a szóbeli és a fizikai bántalmazást. Nemrégiben – az országos tehetségkutató műsor mintájára – elindítottuk az M-Faktort, ami a Mágyóban, vagyis a gyermekotthonban élő fiatalokra utal. Az énekes-táncos rendezvénynek garantáltan lesz folytatása! – mondta el Nagy István ifjúságsegítő, a Magtár Ifjúsági Központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában