Helyi közélet

2013.04.03. 10:54

Záhonyi diákok nagybányai látogatása

Záhony - Máramaros megye székhelyére, Nagybányára indult szerda reggel a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium kilencfős küldöttsége.

Záhony - Máramaros megye székhelyére, Nagybányára indult szerda reggel a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium kilencfős küldöttsége.A határvárosi tanoda még 2009-ben létesített partnerkapcsolatot a nagybányai Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával, melynek nyomán eddig 2-2 alkalommal találkoztak az iskolák képviselői Magyarországon, illetve Romániában.

A Bodnár Attila Sándor igazgató által vezetett csoport a mostani látogatás során nemcsak Nagybánya egyik legnagyobb iskolájának életével ismerkedik meg, hanem a vendéglátók kíséretében és kalauzolásával megtekinti majd Máramaros megye megannyi érdekes látnivalóját. A záhonyiak folytatva a korábbi hagyományokat, a román tannyelvű iskola mellett felkeresik az azonos telephelyen működő Német László Elméleti Líceumot is.

A nagybányai Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozata és a felsőbányai 1. sz. Általános Iskola után ezúttal a Líceumnak adják át a város és az iskola ajándékait, nevezetesen több száz tankönyvet, szépirodalmi művet és ismeretterjesztő folyóiratot. A Dr. Béres József Kollégium által a határon túli magyar iskolák megsegítésére 1996-ban elindított program keretében a záhonyiak ezúttal már 28. alkalommal visznek adományokat külhoni tanodába.

Katona Dávid – Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában