Helyi közélet

2013.05.18. 16:29

3 az 1-ben kiállítás Mátészalkán

Mátészalka - Három olyan új kiállítás nyílt a napokban a mátészalkai Szatmári Múzeumban, melyek megnyitóját nagy érdeklődés kísérte.

Mátészalka - Három olyan új kiállítás nyílt a napokban a mátészalkai Szatmári Múzeumban, melyek megnyitóját nagy érdeklődés kísérte.A földszinti nagyteremben Orosz István Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikusművész Az enyészpont kijelölése című tárlatát Antall István, a Kossuth rádió szerkesztője mutatta be a szalkai közönségnek. A grafikus, plakátművész, animációs filmrendező a kortárs magyar grafika valóban izgalmas alakja. Jelen kiállításának előzőleg Kassa adott helyet, amely 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa. Az emeleti kiállító terem és a télikert a most Mátészalkán élő és a városból elszármazott tehetséges alkotóké. Kósa Attila Pillanatokkal gondolkodtam című fotókiállításával mutatja be hobbiját és ezen keresztül önmagát, Tóth József bőrdíszműves pedig fonott munkáival, különösen míves sallangjaival kápráztatja el a közönséget.

Farkas Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában