Helyi közélet

2013.05.23. 14:52

Diákönkormányzati közgyűlés a záhonyi kollégiumban

Szerdán rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

Szerdán rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.Az intézményben már a napokban elballagott végzős tanulók nélkül került sor a diákok legjelentősebb éves fórumára. A Himnusz elhangzása után Horváth Dávid, a diáktanács elnöke tartott beszámolót az előző közgyűlés óta végzett munkáról, a kollégiumi élet fontosabb jellemzőiről.

Ezt követően a diákkörök képviseletében Ágij Adrienn (vöröskeresztes szakkör), Szoták Zsolt (zöldkör), Tóth Tamás (médiakör) és Együd Máté (sportprogramok) nyújtott tájékoztatást az éves tevékenységről. Fekete Mónika a tudós névadó, Dr. Béres József emlékéhez kapcsolódó programokat elevenítette fel, míg Csabina Eszter a kollégisták egészét érintő eseményeket, rendezvényeket összegezte.

A közgyűlés második felében a diákok a kollégiumi élethez kapcsolódó, jobbító szándékú kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat fogalmaztak meg, melyekre Bodnár Attila Sándor igazgató válaszolt. A Diáktanács régi tagjainak: Ágij Adriennek, Csabina Eszternek, Szekeres Tündének, Horváth Dávidnak, Horváth Zsoltnak és Jónás Krisztiánnak könyvjutalommal köszönte meg az iskolavezetés az elvégzett eredményes munkájukat.

A tisztújítás során a végzős diáktanácsi tagok helyére Csabina Esztert (Tuzsér), Fekete Mónikát (Anarcs), Együd Mátét (Ajak), Hajnal Patrikot (Nagyhalász), Szoták Zsoltot (Laskod) és Tóth tamást (Eperjeske), míg a DT póttagjává Katona Dávidot (Nyírtass) választották meg az elsős, másodikos, harmadikos és ötödikes kollégisták. A szavazatok számlálásának ideje alatt Ágij Adrien szintetizátoron előadott dalait hallgathatták meg a résztvevők. A másfél órás program végén bensőséges hangulatú közös vacsora zárta az idei közgyűlést.

Molnár Nikolett - Nagy Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában