Helyi közélet

2013.05.24. 11:13

Megosztják a lakosságot a menekültek

Nyírbátor - A nyírbátori ideiglenes befogadó állomásról kijárhatnak a menekültek.

Nyírbátor - A nyírbátori ideiglenes befogadó állomásról kijárhatnak a menekültek.

– Hozzám is eljutott a lakosság aggodalma, ezért hívtuk meg a május 2-ai testületi ülésünkre a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vezetőjét, valamint a különböző szakterületek képviselőit – tájékoztatta lapunkat Balla Jánosné. Nyírbátor polgármestere elmondta: egy, az uniós jogszabályokkal összhangban lévő törvénymódosítás után az áprilisban megnyitott ideiglenes befogadó állomáson 200 menekültet helyeztek el.

– Nekik nem érdekük, és nem is jellemző, hogy bűncselekményt kövessenek el, hiszen egy ilyen eset az azonnali őrzött szállásra helyezésüket és a kitoloncolásukat vonhatja maga után. Ezt pedig nem kockáztatja meg az, akinek a befogadási kérelme elbírálás alatt van. A közbiztonságra annyiban pozitív hatással van az állomás megnyitása, hogy több a rendőr a város utcáin – mondja a polgármester, és hozzáteszi: az ÁNTSZ szakembere mindenkit megnyugtatott: nincs veszélynek kitéve a lakosság. – Bízom benne, hogy a kulturális különbségek miatti eltérések és a kezdeti aggodalom ellenére tudunk békésen egymás mellett élni – mondta.

Helyszíni riportunkból kiderül: a lakosságot megosztotta a menekültek megjelenése.

A nyírbátoriak véleményét a Kelet-Magyarország pénteki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában