Helyi közélet

2013.05.03. 16:03

Mesterházy: negyvenezer család megélhetését tette tönkre a kormány!

Győrtelek - Reményt mindenkinek címmel tartott péntek délután sajtótájékoztatót az MSZP, melynek Mesterházy Attila pártelnök is a vendége volt.

Győrtelek - Reményt mindenkinek címmel tartott péntek délután sajtótájékoztatót az MSZP, melynek Mesterházy Attila pártelnök is a vendége volt.

Az eseménynek a györteleki önkormányzat adott otthont. Halmi József, a párt megyei alelnöke, Győrtelek polgármestere elmondta: a kormány diktatúrát épített ki, több millió embert tett tönkre, köztük nyugdíjasokat, rokkantakat. - Államosította a Fidesz a megyék vagyonát, elvették az önkormányzatoktól az iskolákat - közölte a szocialista politikus.

Mesterházy Attila pártelnök arról beszélt, hogy rosszabbul élnek a magyar emberek, mint a szocialista kormány évei alatt. Szerinte a mostani vezetés egy útonálló tolvaj kormány, amit a nemrégiben lezárt trafikpályázat is ékesen bizonyít. - Több millió ember nap mint küzd azért, hogy megéljen. A kormány azzal pedig csak rátett egy lapáttal, hogy a saját hûbéreseinek adta oda a koncessziós jogokat, tönkre téve ezzel negyvenezer család megélhetését. A pártelnök ígéretet tett arra, ha kormányra kerülnek, akkor eltörlik a mostani eredményeket.

Lapunk kérdésére, hogy formálódik-e valamiféle ellenzéki összefogás, Mesterházy Attila elmondta: az Együtt 2014-el és a Párbeszéd Magyarországért párttal már megállapodtak arról, hogy az egyéni választókörzetekben közös jelöltet állítanak. - Egy négy sarokpontot tartalmazó megállapodást további demokratikus ellenzéki pártoknak (Demokratikus Koalíció, MSZDP, SZEM, Liberálisok) is el fogok juttatni, õk pedig majd eldöntik, hogy az abban foglaltak megfelelnek-e számukra.

A MSZP elnöke még nem tudja, ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, a jelölt megnevezésére szeptemberre lát reális esélyt.

Az országos sajtóban több helyütt cikkeztek arról, hogy a szocialisták a szakszervezetekkel közösen szervezték meg a május elseji majálist. Erre Mesterházy Attila így reagált: a pártja évek óta ugyanott ünnepel, ahogy a szakszervezetek is. - Nem közös szervezésû majálisról volt szó, az meg, hogy az ünneplõk közt volt netán keveredés, az elkerülhetetlen - mondta a szocialisták elnöke.

- KM-TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában