Helyi közélet

2013.05.03. 18:03

Munkára és tanulásra készülnek

Szakoly - Legyen alkalomhoz illő, hagyománytisztelő, ugyanakkor vidám és fiatalos. E szempontok szerint tervezték meg péntek délutáni ballagásukat a szakolyi Arany János Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium végzősei.

Szakoly - Legyen alkalomhoz illő, hagyománytisztelő, ugyanakkor vidám és fiatalos. E szempontok szerint tervezték meg péntek délutáni ballagásukat a szakolyi Arany János Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium végzősei.– Az ünnepség egyik „nagy durranása” az volt, amikor a végzősök kis üzenetekkel ellátott léggömböket eresztettek a magasba. A búcsúzást, továbblépést szimbolizáló pillanat a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket is meghatotta – meséli Tuza Zsolt, a 21 főt számláló géplakatos és szakács tanulók osztályfőnöke.

A 35 éves szaktanár büszkén újságolta: egy esztendeje „örökölte meg” a most ballagó közösséget, de jól összekovácsolódtak a rövid idő alatt. – Hiányozni fognak a jól ismert arcok, hangok, nevek, az ízléses poénok, kirándulások, amelyeket együtt megéltünk, de az élet rendje, hogy ballag a „vén” diák tovább, tovább... A gyerekek tele vannak tervekkel, célokkal, elképzelésekkel: van, aki az érettségiért akar ringbe szállni ősztől, de szép számmal akadnak olyan diákok is, akik – az iskolától kapott szaktudás és szakképesítés birtokában – a munka világa, a dolgos mindennapok mellett döntöttek. Többen már azt is pontosan tudják, hol fognak elhelyezkedni és pénzt keresni, ami nagy szó a mai világban! – fogalmazott a harmincas éveiben járó osztályfőnök.

Tuza Zsolt: Egyetlen „Aranyos” diák sem teszi le a „lantot”: tanulni és/vagy dolgozni akarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában