Helyi közélet

2013.06.06. 16:17

A közmunka paszabi szőttese

Több mint 50 millió forintos keretből 78-an serénykednek a közmunkaprogramban Paszabon.

Több mint 50 millió forintos keretből 78-an serénykednek a közmunkaprogramban Paszabon. Serénykedik a termetes permetes, szorgos kezek kapálnak, a fóliasátor fülledt melegében sem fagyos a hangulat. Egy szimpla csütörtök délelőtt, ám mégis van „csevája” a napnak: megyei potentátok érkeznek a 2,5 hektáros területen folyó munka szemlézésére. Dr. Tajthy Péter polgármester kalauzolja őket, a tapasztaltak szerint elégedetten nyugtázzák a látottakat.

– Korábban gondozó voltam közcélúként, most már második éve vagyok benne a Start-közmunkaprogramban – újságolja Korsoveczki Angéla. – Munka előtt rendbe teszem a jószágot, aztán a napi 8 órában kapálok, ültetek, locsolok, ami éppen adódik... Én tősgyökeres paszabi vagyok, a férjem a kisvárdai vízműnél dolgozik. A 10 éves Regina és a 8 esztendős Jánoska a helyi általános iskolába jár. Örülök, hogy van munkám, a mai világban ezt meg kell becsülni.

KM–LTL

Bővebben a pénteki Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában