Helyi közélet

2013.06.14. 11:25

Júliusban újra SzamosFeszt

Cégénydányád - Felvonultatják mindazokat az értékeket, melyek egy magyar ember számára fontosak.

Cégénydányád - Felvonultatják mindazokat az értékeket, melyek egy magyar ember számára fontosak. Idén is a cégénydányádi kastélypark ad otthont a SzamosFeszt – Monostori napoknak. Július 5-én és 6-án minden a kultúráról és hagyományokról szól majd, a szervezők Kelet-Magyarországon páratlan, nívós programcsokorral készülnek, felvonultatják mindazokat az értékeket, amelyek egy magyar ember számára fontosak lehetnek.

Valódi értékek, nívós előadók

Kelemen Róbert, a házigazda település első embere elmondta: a tavalyi évhez hasonlóan ismét vendégük lesz az ORT-IKI Báb- és Utcaszínházi Társulat, akik a fesztiválnyitó ceremónián gólyalábas műsorral kápráztatják el a közönséget. Bartha Tóni Bábszínháza, a Kuckó Művésztanya a két nap alatt több előadással is kedveskedik az idelátogatóknak. A Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület a Szamos-parton várja táborába az érdeklődőket, a lovagolni vágyók pedig Szabó Bandi udvarában érezhetik nyeregben magukat.

– Ismét ellátogat hozzánk a Muzsikás Együttes és az Örökség zenekar, nálunk koncertezik a Parapács Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs is, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Olyan rétegzenék ezek, amelyek valódi értéket, minőséget képviselnek. Az ízig-vérig élőzenészek örömmel mondtak igent a meghívásunkra, reméljük, hogy július első péntek-szombatján több ezer érdeklődő is hasonlóan tesz majd.

Derűsnek ígérkezik a fesztivál

A kastélyparkba látogatókat a kulturális és gyermekprogramok, a hagyományőrző játékok, valamint a történelmi bajvívók mellett jellegzetes népi ételek, reggeltől késő délutánig lovas-, kerékpáros-, autóbuszos és gyalogtúra-lehetőségek várják, az úti cél Gyügye-Szamosújlak, Szatmárcseke vagy Panyola.

– Tavaly mostoha időjárás köszöntött ránk, kánikula és vihar váltotta egymást, mégis sokan fesztiváloztak velünk. Az idei, II. SzamosFeszt a szó minden értelmében derűsnek ígérkezik, rossz idő esetén azonban a fehérgyarmati művelődési házban tartjuk meg a rendezvényt. Célunk, hogy a Szamos mentén megélénküljön a népzene és a néphagyomány, s bemutassuk a Szamos menti hagyományokat és értékeket. A kétnapos fesztivál csak a 17 óra utáni programokra érkezők számára belépődíjas – mondta Kelemen Róbert polgármester.

A II. SzamosFeszt – Monostori Napok 17 óra után kezdődő programjai a Kende-parkban:

Július 5., péntek: 17.20 Gabrien Néptánc Csoport; 18.20 Kuckó Művésztanya; 19.00 Fesztiválnyitó ceremónia; 19.30 Parapács Zenekar koncertje, táncház; 21.00 Ferenczi György és a Rackajam koncertje

Július 6., szombat: 17.00 Petri Pengetős Citerazenekar és énekegyüttes; 17.30 Tönköly Zenekar táncházas koncertje; 18.30 Szatmár Táncegyüttes (Mátészalka); 19.10 Kátai Zoltán–Róka Szabolcs: Krónikás énekek; 19.50 Petrás Mária és a Muzsikás Együttes; 21.10 Tönköly Zenekar; 22.00 Örökség Zenekar koncert

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában