Helyi közélet

2013.06.06. 13:12

Tűzoltó - és Rendőr autók szirénájától volt hangos a Nyírbogáti Óvoda udvara

Nyírbogát - 2013. június 5-e különös élményt rejtett a Nyírbogáti Óvodások számára, ugyanis ezen a napon az óvoda udvar csendjét rendőr - és tűzoltó autók szirénája verte fel.

Nyírbogát - 2013. június 5-e különös élményt rejtett a Nyírbogáti Óvodások számára, ugyanis ezen a napon az óvoda udvar csendjét rendőr - és tűzoltó autók szirénája verte fel. A Nyírbátori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, és a Nyírbátori Rendőrség munkatársai lehetőséget biztosítottak a Nyírbogáti Óvoda számára, hogy játékos keretek között betekintést nyerjenek a Tűzoltóság és a Rendőrség munkájába. Kék egyenruhás rendőr bácsik és fekete egyenruhába bújt tűzoltók szálltak ki az autókból. Villogtak az autók lámpái, a gyerekek izgatott léptekkel vonultak az óvó nénikkel az udvarra, de szerencsére semmilyen tűz nem volt. Az ovisok ezen a héten a közlekedés témakörével foglalkoztak, s az óvó nénik így akartak örömet szerezni az apróságoknak, hisz ebben a korban nagyon sok apróság álma, hogy tűzoltó, rendőr, hős legyen.

No, és az pedig, hogy bele is ülhessenek ezekbe az autókba, szirénáikat nyomkodhassák, szemügyre vegyék a felszereléseket még álmukban sem gondolták. Az apróságok felpróbálhatták a tűzoltó sisakokat, megnézték, hogyan gurítják ki a locsoló tömlőket, részesei lehettek a hős tetteknek, megismerkedtek a tűzoltáshoz használt eszközökkel, felszerelésekkel, s a gyakorlatban is megnézték, hogy a tűzoltók hogyan oltják, a tűzet. A gyerekek számtalan kérdésére a tűzoltók szívesen adtak választ életkoruknak megfelelően. Köszönjük munkájukat!

Nagy élményt jelentett e program az ovisoknak. Jó volt látni a csillogó szemeket, hogy kockázat nélkül hogyan szórakoztak.

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában