Helyi közélet

2013.08.21. 09:41

Meghívó az útbiztosnak

<em>Meghívtam volna az elmúlt szombaton Ömböly falunapjára dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőt is, ha én vagyok a település polgármestere</em> - M. Magyar László jegyzete.

Meghívtam volna az elmúlt szombaton Ömböly falunapjára dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőt is, ha én vagyok a település polgármestere - M. Magyar László jegyzete. Először csodálkozott volna, hogy miért jutott éppen ő a határ menti kis falu vezetőjének az eszébe, de mire elért volna a községbe, már tudta volna: a meghívás tulajdonképpen a megyei útbiztosi titulusnak szólt. Nyírbéltekig ugyanis szinte repeszt az autó a jó minőségű aszfalton, azonban Nyírbéltek és Ömböly között már vissza kell fogni a járművet az út szörnyű állapota miatt.

Megyénk számos pontján vannak hasonlóan rossz közutak: Zajtára és Rozsályra is olyan döcögős aszfalton lehet eljutni, hogy szinte sír az autó alattunk, de említhetném Tiszatelek és Újdombrád környékét is. Éppen ezért nincs könnyű helyzetben az útügyi biztos, amikor rangsorolnia kell az utak felújításának fontosságát. A sofőrök álma, hogy mindenhol olyan jó minőségű utak fogadják őket, mint amilyenek épültek a közelmúltban Buj és Gacsály térségében.

Lehetetlen most még megmondani, hogy ezt az álmot mikorra valósítjuk meg. A legbiztosabb jele az lesz, amikor megyénk útbiztosa már nem kap több meghívót azzal a „hátsó” szándékkal, hogy ő „az utak ura”.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában