Helyi közélet

2013.08.21. 10:55

Összefogással lehet eredményt elérni

Ömböly - Mutassa meg a magyar nemzet, hogy nemcsak bajban tud összefogni, hanem a jövő építése érdekében is.

Ömböly - Mutassa meg a magyar nemzet, hogy nemcsak bajban tud összefogni, hanem a jövő építése érdekében is. Immár tizenegyedik alkalommal rendezett falunapot augusztus 17-én a polgármesteri hivatal előtti parkban Ömböly önkormányzata. A vendégeket Trefán Gábor polgármester köszöntötte, aki többek között a következőket mondta:

- Eltelt egy év, és ismét falunapot rendezünk, hogy a dolgos időszak után egy napra megpihenhessünk, szórakozhassunk. Ilyenkor a településről elszármazottak is hazajönnek, hiszen idekötik őket az emlékek, a családtagok. Van idő nagy beszélgetésekre, megismerhetjük egymás életének alakulását.

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő ünnepi beszédében felidézte azt a nagyméretű összefogást, amikor Dunántúlon számos települést fenyegetett a megáradt Duna a közelmúltban. Mint mondta, nem kell ahhoz „Mohács”, hogy a magyar nép összefogjon.

- Már István király is hitt abban, hogy összefogással eredményt lehet elérni. Bízni kell magunkban, hogy úrrá leszünk a széthúzáson, a turáni átkon. Tovább építjük azt az országot, amelynek alapjait ezer éve István király fektette le. Mutassuk meg, hogy nemcsak bajban tudunk összefogni, hanem a jövő építése érdekében is.

Az összefogás fontosságát hangoztatta dr. Papp Csaba, a megyei önkormányzat jegyzője is. Utalt arra, hogy az összefogás különösen fontos lesz a 2014-2020 közötti időszakban, hiszen a településeknek nyilatkozniuk kell arról, mi mindent szeretnének fejleszteni, s a terveket a megyei önkormányzat hangolja majd össze.

- Összefogással használjuk ki minél jobban a fejlesztési lehetőségeket, hogy az időszak végére sok-sok eredményről számolhassunk be - tette hozzá a megyei jegyző.

A köszöntő gondolatok után rendőrségi bemutatót láthattak az érdeklődők, majd a délután során volt még többek között néptánc, divatbemutató, koncert, este pedig tűzijáték és utcabál. A határon túlról, Romániából is sok vendég érkezett, ugyanis ezen a napon 12 órától 24 óráig a magyar és román társszervek megnyitották a határt.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában