Helyi közélet

2013.08.21. 10:57

Tiszadadáról indultak, a világhírnévig jutottak

Tiszadada - Jubileumi ünnepséget rendeznek augusztus 22-én 15 órától Tiszadadán a közösségi ház – hagyományőrző tájház megalapítatásának 10. évfordulója alkalmából.

Tiszadada - Jubileumi ünnepséget rendeznek augusztus 22-én 15 órától Tiszadadán a közösségi ház – hagyományőrző tájház megalapítatásának 10. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen megjelenő vendégeket ifj. Kovács Géza közművelődés-vezető köszönti, majd ünnepi beszédet mond Mizser Zsolt polgármester, dr. Karakó László országgyűlési képviselő, dr. Istvánovits Eszter régész, a Jósa András Múzeum Régészeti osztályának vezetője, dr. Puskásné Oláh Júlia népművész, valamint Kecskés Borbála költő.

„A Bornemisza fiúk – avagy Tiszadadától a világhírnévig” című jubileumi kiállítást ifj.Kovács Géza, a gyűjtemény alapítója nyitja meg. A kiállítás Bornemisza László festőművésznek és Bornemisza Barnabás János sportolónak, az 1936-os olimpiai keret tagjának, Tiszadada szülötteinek állít emléket. A rendezvényt emlékplakettek átadása és koszorúzás zárja, majd uzsonnára várják a vendégeket – tájékoztattaportálunkat a rendezvény házigazdája, ifj.Kovács Géza közművelődés-vezető.

Címkék#Tiszadada
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában