Helyi közélet

2013.09.05. 07:08

Helyben is sikeresek lehetnek!

Tyukod - Fontos, hogy a fiatalok egy része helyben keresse és találja meg a boldogulás kulcsát.

Tyukod - Fontos, hogy a fiatalok egy része helyben keresse és találja meg a boldogulás kulcsát. Szeptember 2-án a Tyukodi Általános Iskola 185 diákjának és 16 pedagógusának is becsengettek. Bár az oktatási intézmény már a tankerülethez tartozik, az önkormányzatnak máig szívügye a minőségi oktató-nevelő munka elősegítése.

A kívül-belül megszépült iskola új ebédlővel, konyhával, és az integrációs pályázatoknak köszönhetően korszerű oktatási eszközparkkal büszkélkedhet. A középiskolába ballagók 20-25 százaléka idővel felsőfokú intézményekben folytatja tanulmányait.

Akikre büszkék lehetünk

A település első embere szerint a fiatalok elvándorlása – amely szinte minden kistelepülésen tetten érhető hazánkban – érthető és nehezen megfékezhető folyamat, hiszen egy falu aligha tudna munkát adni például egy atomfizikusnak, hídépítő mérnöknek, jogásznak vagy altatóorvosnak.

– Büszkék vagyunk azokra, akik jó hírünket viszik az országban, világban, ugyanakkor szeretnénk elérni, hogy az érettségizettek és a piacképes szakmával rendelkező fiatalok inkább itt legyenek sikeres vállalkozók, megbecsült alkalmazottak, mintsem Angliában mosogassanak, takarítsanak! – hangsúlyozta Czibere József.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában