Helyi közélet

2013.09.28. 10:48

Karrierprogram indult hat nagyvállalat és két önkormányzat összefogásával Szabolcsban

Nyírbátor, 2013. szeptember 27., péntek (MTI) – Az országban egyedülálló karrierprogram indult hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyvállalat és két megyei önkormányzat összefogásával – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság pénteken az MTI-vel.

Nyírbátor, 2013. szeptember 27., péntek (MTI) – Az országban egyedülálló karrierprogram indult hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyvállalat és két megyei önkormányzat összefogásával – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság pénteken az MTI-vel.

A Szabolcsi Karrier Generátor Program célja, hogy a résztvevő cégek képzéseiket és munkaerő-szükségletüket összehangolva, az önkormányzatok támogatása mellett reális karrier alternatívát kínáljon a régióban. Itt tartsa, vagy a megyébe vonzza a fiatalokat, akik nem csupán gyakornoki idejüket tölthetik a résztvevő vállalatoknál, de későbbi, karrierjüket megalapozó munkatapasztalatot is szerezhetnek – olvasható a közleményben.

A programot júniusban indította el az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára, a japán Hoya Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. és a dán Coloplast Hungary Kft., hogy felhívja a felsőoktatásban tanuló, valamint a fiatal diplomások figyelmét a térség munkaerő-piaci lehetőségeire. A kezdeményezéshez a német Diehl Aircabin Hungary Kft., az MSK Hungary Bt. és a Serioplast Hungary Termelő és Kereskedelmi Kft. is csatlakozott.

A Szabolcsi Karrier Generátor Programot Nyírbátor és Mátészalka önkormányzata támogatja. A projekt részeként a régió legnagyobb beruházói és munkaadói közé tartozó vállalatok regionális szinten hangolják össze szakképzési és gyakornoki programjaikat, valamint folyamatosan egyeztetnek az egyes cégeknél nyitott munkapozíciókról. Mindez ösztöndíj-lehetőséget, szakmai gyakorlatot és konkrét állásajánlatokat jelent a pályakezdőknek, friss diplomásoknak.

Az akcióban résztvevő nagyvállalatok pénteken rendezték meg a Nyitott Gyárak Napját, ahol az érdeklődők – elsősorban az ország számos pontjáról érkező főiskolások és egyetemisták – betekintést nyerhetnek a több száz embert foglalkoztató cégek, gyárak és fejlesztőműhelyek működésébe. Az egész napos rendezvény során a fiatalok hozzájuk hasonló 25-30 évesek kalauzolása mellett megismerhették Nyírbátort és Mátészalkát, valamint a Karrier Generátor Programhoz csatlakozott önkormányzatok segítségével képet kaphattak a két városban tervezett fejlesztésekről is. 

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában