Helyi közélet

2013.09.26. 12:45

Újabb milliárdos útfelújítás Szabolcs-Szatmár-Beregben

Beregdaróc, Csengersima - Közel 16 kilométeres összekötő út burkolata szélesedett és erősödött meg.

Beregdaróc, Csengersima - Közel 16 kilométeres összekötő út burkolata szélesedett és erősödött meg. Dr. Tilki Attila útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat polgármestere közölte: országos szinten 33 milliárd forintot fordítanak a mellékutak felújítására, amelybe beletartoznak az ötszámjegyű utak, a zsáktelepülésekhez vezető útszakaszok is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. Csütörtökön projektzáró rendezvény keretében jelentették be, hogy elkészült a Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő alsóbbrendű út teljes körű felújítása – több mint 1,262 milliárd forintnyi európai uniós támogatás felhasználásával.

– Minden eddiginél nagyobb méretben valósulnak meg teljes körű felújítások, ugyanis a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 555 kilométert érintő beruházást hajt végre ebben az esztendőben. Az országos programon belül a legtöbb mellékút-felújítás Szabolcs-Szatmár-Beregben készül el az idén – újságolta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Eszerint több mint 108,4 kilométernyi út felújítására nyílt lehetősége a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek a megyében, összesen csaknem 9,75 milliárd forint értékben.

Elmondta, hogy a szabolcs-szatmár-beregi beruházások közül az elsők között a 4127 jelű Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út 15,942 kilométeres szakasza újult meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a beruházás keretében elvégezte az útszakasz burkolatának megerősítését és szélesítését, a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszmegállók felújítását, külterületi szakaszokon pedig az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában