Helyi közélet

2013.10.30. 17:37

Cél a GMO-mentesség fenntartása

Apagy - Az országos kampány első állomását megyénkben rendezték.

Apagy - Az országos kampány első állomását megyénkben rendezték.

A genetikailag módosított szervezetekkel (GMO) kapcsolatban rengeteg mítosz és pletyka kering a magyar gazdálkodók között. Ezen tévhitek eloszlatása, továbbá a GMO-mentes mezőgazdaság fenntartása érdekében indított országos roadshow-t a Vidékfejlesztési Minisztérium, melynek első állomását rendezték szerdán Apagyon.

A konferenciát dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg, aki elmondta: hazánk kiemelten fontos stratégiai célja a magyar mezőgazdaság GMO-mentes státuszának megőrzése.

– A szaktárca nagy hangsúlyt fektet a GMO-kal kapcsolatos szemléletformálásra, ezért közzétettünk a www.gmoterkep.hu oldalon egy GMO térképet, amely a világ egyes részein megtörtént igaz történeteken keresztül mutatja be a GMO-k egészségügyi, környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait – tájékoztatta lapunkat dr. Budai Gyula.

Az államtitkár hozzátette: egészségünk és háziállataink egészsége, védelme, a környezet és az egész élővilág megőrzése érdekében maximálisan törekedni kell az elővigyázatosság elvének alkalmazására. – Meggyőződésünk, hogy mindezt szem előtt tartva, továbbra is fenn kell tartani hazánk GMO-mentességét, gondolva nem csak a jövő nemzedékekre, hanem a GMO-mentes státuszunkból fakadó és fokozatosan növekvő piaci versenyelőnyünkre is – mondta dr. Budai Gyula.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában