Helyi közélet

2013.10.30. 19:09

Elhunyt bajtársaikra emlékeztek a határőrök

Nyírbátor - Bensőséges ünnepség keretében emlékezett elhunyt bajtársaira a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága és a Rendőrség kötelékében ma is aktív szolgálatot teljesítő volt határőr állomány.

Nyírbátor - Bensőséges ünnepség keretében emlékezett elhunyt bajtársaira a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága és a Rendőrség kötelékében ma is aktív szolgálatot teljesítő volt határőr állomány. Janovics János elnök ünnepi beszédében méltatta elődeink elhivatottságát, szakmaszeretetét, a Határőrség iránti feltétlen elkötelezettségét, mely mindenkor fundamentuma volt hazánkban a nyugodt, békés építő munkának. Hiányuk szívünkbe mar, de össze is kapcsol bennünket. Belső kohéziót és sajátságos identitást kölcsönöz.

Az ünnepség megható momentumaként évtizedes bontásban hangzott el az elhunyt határőrök neve, beosztása és rendfokozata, az ötvenes évektől kezdődően. Az emlékükre állított kopjafánál koszorút helyezett el Balla Jánosné, Nyírbátor város polgármestere. Koszorúval tisztelgett a Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Kanyó Gábor alezredes, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség részéről Hajnal Balázs főhadnagy, valamint az ünnepséget szervező nyugdíjas egyesület vezetése.

A résztvevők közül számosan rótták le kegyeletüket egy-egy szál virág vagy mécses elhelyezésével. A Nyírbátori Határőr Kerülethez 1962-ben Hajdú- és Békés Megyéből sorállományú határőrnek bevonultak küldöttsége, valamint az obsitosok egykori parancsnokai a bevonulásuk ötvenedik évfordulóján, 2012.évben állított emlékoszlopnál helyezték el a megemlékezés koszorúját. Elhunyt bajtársaink emlékét szívünkben megőrizzük.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában