Helyi közélet

2013.10.03. 15:12

Megújult utakat avattak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gacsály, Jánkmajtis, Darnó, Kisnamény, Császló lakossága immár jó minőségű utakon közlekedhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gacsály, Jánkmajtis, Darnó, Kisnamény, Császló lakossága immár jó minőségű utakon közlekedhet.

A kátyús, zötykölődős utak helyett immár újabb jó minőségű utakon közlekedhetnek Szatmár lakói, ugyanis további mellékutak kaptak jó minőségű aszfaltburkolatot az Új Széchenyi Terv forrásainak köszönhetően. A Gacsály-Csegöld és a Jánkmajtis-Gacsály összekötő utak 18,14 kilométeres szakasza vált immár európai színvonalúvá 1,545 milliárd forintos támogatásból, s az elkészült beruházást hivatalosan csütörtökön adták át a települések, illetve a térség lakóinak.

Az Új Széchenyi Terv keretében az idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben vannak útfelújítások, ugyanis a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 555 kilométer útszakasz újraaszfaltozását tűzte ki célul. E programon belül a legtöbb mellékutat megyénkben újítják fel, eddig több mint 108,4 kilométernyi út felújítására nyílt lehetősége a cégnek 9,75 milliárd forint értékben.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2,4 milliárd forintból kezdődtek el az útfelújítások. A polgármesterek jelzései alapján végre olyan utakat is fel tudunk újítani, amelyet a szocialisták folyamatosan figyelmen kívül hagytak. Mi az emberek között járunk és pontosan tudjuk, hogy a kis falvakban is van élet. Az útfelújításokban közvetlenül érintett Gacsály, Jánkmajtis, Darnó, Kisnamény és Császló települések lakossága, akik a beruházások megvalósulását követően egy biztonságosabb, magas szolgáltatási színvonalú utakon közlekedhetnek a jövőben – mondta többek között ünnepi beszédében csütörtökön Gacsályon dr. Tilki Attila útügyi miniszteri biztos.

Szamos István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója a projekt műszaki tartalmát ismertette az avatási ünnepségen. Mint elmondta, a 4128-as jelű Gacsály-Csegöld összekötő út 6,54 kilométeres és a Jánkmajtis-Gacsály összekötő út 11,6 kilométeres szakaszának rendbetételekor a szakemberek megerősítették és szélesítették az útszakaszok burkolatát, a belterületi szakaszokon felújították a vízelvezető árkokat és a buszmegállókat, külterületi szakaszokon pedig figyelmet fordítottak az árok és padka rendezettségére, a tartós útburkolatjelek festésére, az átereszek rendbehozatalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában