Helyi közélet

2013.10.06. 11:29

Vendégházat avattak a gyártelepen

Nyírbogdány - Az évtizedeken át üresen álló öltözői épületből 14 férőhelyes szállást alakítottak ki.

Nyírbogdány - Az évtizedeken át üresen álló öltözői épületből 14 férőhelyes szállást alakítottak ki.

Érkezhetnek most már a testvértelepülések delegációi Nyírbogdányba, több napra is felkereshetik a települést az érdeklődő turisták, de a helybeliek is hívhatnak a lakásuk befogadóképességéhez képest több rokont és ismerőst, ugyanis a szállással többet nincs probléma: október 5-én, szombaton a gyártelepen az önkormányzat ünnepélyesen felavatta azt a 14 férőhelyes vendégházat, amelyet a Nyírbogdány Község Tehetséges Gyermekeinek Tanulásáért Közalapítvány hazai és uniós forrásokból 32 millió forint értékben valósított meg.

- Évtizedeken keresztül üresen állt a Mol gyártelepen ez az épület, amely egykoron tulajdonképpen öltőzőként szolgált. Az önkormányzat megvette az épületet, az alapítvány pedig pályázott a felújítására, amely ráadásul munkahelyteremtéssel is együtt jár - mondta el szerkesztőségünknek Szentpéteri Szabolcs jegyző, a közalapítvány kuratóriumának elnöke. - A mellette lévő orvosi rendelőt az önkormányzat már saját erőből újíttatta fel, hogy egységes legyen az egész épület arculata. A vendégház a felújítás során hőszigetelést kapott, s megújuló energiaforrások segítik a költségtakarékos üzemeltetést.

Az avatási ünnepségen részt vett Budai Gyula parlamenti államtitkár is, aki szerint a település büszke lehet az új szálláshelyre, amelyből még több kellene Magyarországon, hiszen itthon vagyunk igazán otthon, s hazánkban sok érték vár még felfedezésre. Bejelentette azt is, hogy a szálláshely szerepe azért is fontos, mert jövőre a Nemzeti Vágta megyei előfutamát Nyírbogdány szeretné megrendezni, s akkor bizony sok vendég érkezik majd a településre.

Az egyházak képviselői megszentelték a vendégházat, amelyet a felavatása után belülről is megtekinthettek az érdeklődők.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában