Helyi közélet

2013.11.04. 15:30

Egy pici község virágraszóló sikere

Tivadar - A Virágos Magyarországért 2013 versenyen különdíjat ért el a beregi település.

Tivadar - A Virágos Magyarországért 2013 versenyen különdíjat ért el a beregi település.

Jó érzéssel utazott Danó Sándor, Tivadar polgármestere Gyulára, hiszen tudta, hogy aligha távozik üres kézzel a barátságos fürdővárosból. Ott osztották ki ugyanis a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2013. évi díjait. A ceremóniára háromszázegy önkormányzat képviselőjét hívták meg.

A speciális vetélkedőt öt minisztérium, az Országgyűlés három bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki. Mint kiderült, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját a város kategóriában Gyulának, a falu kategóriában pedig Zebegénynek ítélték oda. Mindkét település Magyarországot képviseli a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében.

– Amióta polgármester vagyok (ennek idestova tizenegy éve), rendszeresen részt veszünk a megmérettetésen, és már több alkalommal elismerték az igyekezetünket. Nem pusztán a virágosságot díjazzák, hanem az összképet, azt, hogy minél több legyen a zöld felület a településen. Mi kerüljük a tájidegen fákat, a tölgyet és a nyárfát részesítjük előnyben. Büszkék a tivadariak az eredményre – reagált Danó Sándor, a 213 lelkes község polgármestere.

Gyula egyébként második alkalommal nyert a Virágos Magyarországért versenyen, a békési helység 2008-ben ezüstérmet kapott és európai különdíjban részesült a városközpont kialakításáért. Az első virágosítási és környezetszépítési versenyt 1994-ban rendezték Magyarországon, a mozgalom 23 kiíró szervezet részvételével működik, közöttük minisztériumok is támogatják a versenyt.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában