Helyi közélet

2013.11.23. 12:01

Elismerések a szociális és gyermekvédelmi szférában tanusított példás szolgálatért

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kilenc szociális és gyermekvédelmi szférában dolgozó hölgy kapott elismerést nemrégiben a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás által szervezett Szociális munka napja alkalmából a bátori kulturális központ tükörtermében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kilenc szociális és gyermekvédelmi szférában dolgozó hölgy kapott elismerést nemrégiben a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás által szervezett Szociális munka napja alkalmából a bátori kulturális központ tükörtermében.

Oláh Fererncné: Jelenleg vezető gondozónőként dolgozik. Feladatait hittel, szeretettel, lelkiismeretesen végzi, határtalan szociális érzékenysége és munkabíró képessége sokak számára példaértékű. Leányára olyan hatással volt édesanyja szakmai munkája, hogy ő is e területen helyezkedett el.

Madácsi Tiborné: Házigondozóként dolgozik Máriapócson, segíti a szociálisan és egészségileg rászorult emberek életét. Minden helyzetben igyekszik felülkerekedni a problémákon, teljes odaadással azonosul a nehéz helyzetben lévő embertársai gondjaival. Munkája az élete is egyben.

Kovács Lászlóné: Kezdetben a házi segítségnyújtás és jelzőrendszer gondozója volt, majd közösségi gondozói képesítés szerzett. 2007-től a Pszichiátriai Betegek Közösségi Gondozó Szolgálat tagja. Tevékenységét az empátia, odaadás, lelkiismeretesség és kiemelkedő szervezőkészség jellemzi.

Zámbóné Bacsó Erzsébet: Nyírbélteken, a pszichiátriai betegek intézményében kezdte szociális szakmai tevékenységét gondozó-ápolói munkakörben. Később az idősek átmeneti otthonában dolgozott, jelenleg az idősek otthona alappillére, akinek hangja, éneke feledteti az ellátottakkal a gondjaikat.

Kiss Valéria: Életének teljességét jelentette és jelenti ma is a szociális szférán belüli egészségügyi terület. Szülésznőként, majd ápolónőként kezdte munkáját, Kislétán a fogyatékkal élő gyermek és fiatalkorú ellátottak életének könnyítésén munkálkodott. 1998 óta az idősellátás a fő területe.

Bodogán Györgyné: Az óvónői hivatást feladva nem csupán Nyírbátor, hanem a megye és az ország első családgondozói közé tartozik. Ő volt az első „gyermekjólétis” családgondozó a városban. Jelenleg egységvezetőként 16 település közel 8 ezer gyermekének védelmében gyakorolja a hivatását. A munkahelyi rekreáció élharcosa, ő a kliensek Erzsike nénije, de a Marika nénire hallgat, ha a helyzet úgy kívánja. Vallja, hogy az emberek eredendően jók, és segítséggel képesek a változásra.

Kiss Istvánné: Pályakezdőként bölcsődei gondozónő volt, később a szociális szféra újdonsült területén helyezkedett el mint gazdasági vezető. Munkája során teljesen átlátta, értette és támogatta a szociális területet. Állandó és stabil partnere a szociális szakembereknek. Szigorú gazdasági szemlélete ellenére, a személyiségéből eredő szociális érzékenység tükröződik.

Plánk Judit: Szociális szakemberként 2002-től dolgozik. Egy komoly szakmai team egységvezetője, majd intézményvezető lett. Ma is az intézmény egyik fő pillére, a szakképzéstől a felsőoktatási intézményig hallgatók sokasága tanulta meg tőle a családsegítő szakmát.

Barha Edina: Intézményvezetőként a kliensek érdekeit kiemelten szem előtt tartotta, figyelt munkatársai elismerésére, segítette, óvta őket. Elkötelezettje a humanitárius cselekedeteknek. Segítő szervezetek elnöke, melyeknek tagjaként sokat tett embertársai megsegítéséért. Munkatársaival, beosztottjaival, vezetőivel mindig jó kapcsolata volt, figyelmessége, segítő szándéka feléjük is megnyilvánult. Kollégái mellett az ellátottak is kedvelik, bizalmukba fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában