Helyi közélet

2013.12.24. 13:54

Ezerrel nyomul a mátészalkai streetROYAL

Mátészalka, Karlsruhe - Nemzetközi együttműködés: új klipeket készített a streetROYAL.

Mátészalka, Karlsruhe - Nemzetközi együttműködés: új klipeket készített a streetROYAL.

- Német, spanyol és francia rapperek közreműködésével új klipeket forgatott a mátészalkai székhelyű streetROYAL. A hip-hop szabolcsi nagyágyúi ősszel Németországban jártak, ahonnan két új videóval és rengeteg élménnyel tértek haza.

- Tavaly jártunk Franciaországban egy hip-hopos rendezvényen, ott ismerkedtünk meg egy német graffitis sráccal, Baske Tobetrue-vel. Nagy meglepetésünkre a nyáron megkeresett és érdeklődött, hogy van-e kedvünk ellátogatni hozzájuk ősszel egy, a tavalyihoz hasonló underground összejövetelre, amit ő szervez. Épp nálunk voltak a francia ismerősök, amikor megkaptam az üzenetét, és azonnal igent mondtunk - mesélte Szikora Marcell „Sima”, a csapat zenei felelőse, producere, szóvivője.

Hamarosan a magyar-osztrák-német autópályán jártak a srácok, akik félnapos út után értek az alkotótábor helyszínére, a karlsruhe-i Combo HipHop Kulturzentrumhoz. A streetROYAL tagjai egy hétig voltak Németországban, ahol a résztvevők célja egy teljes album elkészítése volt spanyol, német és francia kollégákkal.

- Az első nagy feladat az volt, hogy elkészüljön az a szám, amiben minden rapper szerepelni fog, és amihez egy klipet is forgatunk. Ez már november végén elkészült és felkerült az internetre. A szám után már biztosak voltuk benne, hogy Diky the Kiddel és Big Diggával szeretnénk a saját klipes projektünkben együtt dolgozni – avatott a részletekbe Sima.

A Not Perfect című nóta rögzítése után jött a forgatás, ami nem volt egyszerű:

- A semmiből kellett stúdiót építeni. Nem akartunk ugyanis hagyományos, graffitik előtt mutogatós videót, ettől komolyabbnak gondoltuk a dalt. Hála Istennek Baske mindenben segített, látta rajtunk, hogy elszántak vagyunk, ezért megengedte, hogy a festékraktárát alakítsuk stúdióvá. Fekete fóliával borítottuk az oszlopokat és a padlót. Ez adta az egész kontextusát, kiegészítve fehér és barnás fényekkel, alul pedig egy enyhe kékkel.

Bár a kompánia éjszaka is forgatott, jutott idejük a hely sajátosságainak felfedezésére is.

- A fogadtatás első osztályú volt, néha kicsit zavarba ejtő is, mert sorra jöttek oda hozzánk, hogy mutassuk meg a klipjeinket, mert mindenki ezekről beszél. Az ellátás is nagyon jó volt, én például kipróbáltam a mexikói brékesek csemegéjét: mangó sóval és citrommal. A tisztálkodás ugyan kicsit körülményes volt, mert a közeli uszodába kaptunk bérletet és ott zuhanyoztunk, de az élmény kárpótolt – mondta sejtelmesen Sima, majd kifejtette, hogy ennek a megoldásnak köszönhetően közelebbről is megismerkedhettek az idős német urak tisztálkodási szokásaival…

Kocsis Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában