Helyi közélet

2013.12.13. 07:22

Látás helyett tapintás

Újfehértó - Tapintható világ címmel kiállítás várta a közelmúltban az érdeklődőket az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központban.

Újfehértó - Tapintható világ címmel kiállítás várta a közelmúltban az érdeklődőket az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központban.

– Amikor „megálmodtam” ezt a rendezvényt, nem is mertem remélni, hogy ekkora népszerűségnek örvend majd. A csoportok sokszor egymás kezébe adták a kilincset, a látogatás folyamatos volt – mondta el lapunknak Nagyné Lakatos Anett művelődésszervező. – A kiállításon a nem látók világával próbáltuk meg egy kicsit közelebbről megismertetni az ide látogatókat.

Egy berendezett „sötét szobában” bekötött szemmel csak a többi érzékszervre hagyatkozva kellett tájékozódni. A berendezési tárgyakat végigtapogatva kellett megismerni a környezetet. Mindenki megtapasztalhatta, hogy a mindennapi használati tárgyakra is milyen nehéz így ráismerni. Fontosnak tartottam, hogy jobban belelássunk a nem látóknak ebbe a különleges világába, ezzel tudatosítva mindenkiben, hogy így is lehet szép és teljes az élet.

– Hadd köszönjem meg külön is Kali Andreának azt a segítséget, amit a kiállítás megszervezéséhez nyújtott, hogy még jobban bepillantást nyerhettünk a látássérültek világába – tette hozzá Nagyné Lakatos Anett.

További részletek a Kelet-Magyarország 2013. december 13-i számában, valamint

beta.kelet.hu címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában