Helyi közélet

2013.12.06. 13:23

Véradókat köszöntöttek Záhonyban

Záhony - A Véradók napja alkalmából csütörtökön sokszoros véradókat köszöntöttek a határvárosban.

Záhony - A Véradók napja alkalmából csütörtökön sokszoros véradókat köszöntöttek a határvárosban.

Az ünnepséget a karitatív szervezet területi vezetősége szervezte és a záhonyi önkormányzat nyújtott otthont számára. Az ünnepelteket megtisztelte jelenlétével Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató, Harsányi Imre a Felső-Szabolcsi Kórház igazgatója, Kovács Lajosné a járási hivatal vezetője és Háda Imre polgármester.

A vendéglátó városvezető köszöntő szavaiban felidézte a település lakóinak a véradómozgalomban betöltött, több évtizedes jeles szerepét, hangsúlyozva egyben a véradás fontosságát napjainkban. Ezt követően a megyei igazgatóság vezetője meleg szavakkal méltatta a térség sokszoros véradóinak önzetlenségét, majd elismerések átadására került sor.

Több tucat 10-, 20-, 25-, 30- és 40-szeres donort részesítettek oklevélben és tárgyjutalomban. A jutalmazottak tiszteletére a záhonyi zeneiskola diákjai adtak hangulatos műsort, majd állófogadás zárta a rendezvényt. A városban élő 110-szeres véradó Koi Tibor, illetve a százszoros donor, Bogacsevics Mátyás korábban a megyei ünnepségen részesült kitüntetésben.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában