Helyi közélet

2014.01.24. 07:28

A „Biztos Kezdet szemléletet” erősítették a nagyari óvodában

Nagyar -  A Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program 2013 májusától 30 tevékenységet valósít meg: ilyen a Gyerekesély Iroda, Tanoda program, IFI Pontok, játszóházak működtetése, nyári táboroztatás megvalósítása, szociális szakemberek alkalmazása, hiányzó szolgáltatások kapacitásbővítése, szakmai képzések megvalósítása, prevenciós előadások iskolások részére, egészségügyi szűrővizsgálatok bonyolítása.

Nagyar -  A Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program 2013 májusától 30 tevékenységet valósít meg: ilyen a Gyerekesély Iroda, Tanoda program, IFI Pontok, játszóházak működtetése, nyári táboroztatás megvalósítása, szociális szakemberek alkalmazása, hiányzó szolgáltatások kapacitásbővítése, szakmai képzések megvalósítása, prevenciós előadások iskolások részére, egészségügyi szűrővizsgálatok bonyolítása. Mindezek mellett még a projektben lévő Biztos Kezdet Házak működtetése is fontos projekttevékenység: a „Biztos Kezdet szemlélet” megjelenésének elősegítése, elterjesztése. Ebből az alkalomból szerveztek a program szakemberei óvodai nyílt napot Nagyarban, ahol az óvodásokon túl jelen vannak a 3 évesnél fiatalabb gyerekek és szüleik is – akik a Biztos Kezdet programoknak szintén célcsoportjai.

– Nagy örömmel hoztam a Gyerekesély Programban a településnek ajándékokat. A projekt nagyon fontos a kistérségben, hiszen azoknak a gyerekeknek segítünk, azoknak a szülőknek hívjuk fel a figyelmét a gyereknevelés helyes szabályaira, akik nehéz körülmények között élnek. Célunk, hogy az óvodák kapcsolatát tovább erősítsük a Biztos Kezdet Házakkal, de a szakemberek közötti tapasztalatcserét és együttműködést is lényegesnek vélem. Lelkes csapattal dolgozom együtt, 87 fő segíti a kistérségben ezt a munkafolyamatot, nagyon sok kezdő diplomás is van köztük. Örülök, hogy ennek a programnak, mint kistérségi elnök vezetője lehetek, bízunk a jövőbeni sikeres folytatásban is. – mondta dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. Fodorné Nánási Szilvia, a nagyari napközi otthonos óvodának a vezetője pedig nagy örömmel újságolta, hogy a játékokat a gyerekek már birtokukba is vették.

– Nagyon szépen köszönjük dr. Tilki Attilának, a Felső – Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnökének, hogy a mi óvodánknak játékokat ajándékozott. Intézményünkbe 30 hátrányos helyzetű gyermek jár, ebből 14 halmozottan hátrányos. Tizennégy nebulónk tanköteles, ők szeptembertől Kisarban, illetve majd Fehérgyarmaton kezdik meg tanulmányaikat. Az óvodai programunk gyerekközpontú: a gyerekeket mozgásos játéktevékenységekbe vonjuk be, emellett ábrázolási, matematikai, testnevelési foglalkozások is vannak, sőt az irodalmi kezdeményezésekre, és a környezetvilág megismerésére ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk. – tette hozzá az intézményvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában