Helyi közélet

2014.01.25. 14:08

Norina végigtáncolta Amerikát

Tiszavasvári - A Magyar Állami Népi  táncegyüttes tagja, és a turnén részt vett a tiszavasvári kötődésű Aranyos Norina is, aki a néptánc alapjait a szabolcsi kisvárosban sajátította el.

Tiszavasvári - A Magyar Állami Népi  táncegyüttes tagja, és a turnén részt vett a tiszavasvári kötődésű Aranyos Norina is, aki a néptánc alapjait a szabolcsi kisvárosban sajátította el.

Több mint három hónapos észak-amerikai turnén vett részt 2013 szeptemberétől - december közepéig a Magyar Állami Népi Együttes Magyar rapszódia – Amerika című műsorával, amelyet több mint hetvenszer mutatnak be az Egyesült Államokban New Yorktól San Franciscóig, illetve Kanada 7 városában.

A táncegyüttes tagja, és a turnén részt vett a tiszavasvári kötődésű Aranyos Norina is, aki a néptánc alapjait a szabolcsi kisvárosban sajátította el. Kovács Zsuzsanna és Antal István kezei alatt kezdte a táncot majd következtek a helyi Kör-karéj Táncegyüttesnél eltöltött évek.

A „Kör-karéjos” évek alatt számtalan fellépésen mutathatták be itthon és külföldön a magyar néptánc szépségét. Norina nagyon szerencsésnek tartja magát hiszen a táncnak köszönhetően, ez idő alatt életre szóló barátságokkal gazdagodott.

A középiskolás éveit a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola néptánc szakán töltötte, ahol tánctudása tovább csiszolódott.

2012 szeptemberében felvételt nyert az ország legnívósabb formációjához a Magyar Állami Népi Együtteshez. 2013-ban megkapta az Év Pályakezdő Néptáncosa kitüntető címet és még ebben az évben felvételt nyert a Táncművészeti Főiskola Néptánc szakára, ahol a turné miatt jelenleg egyéni tanrend szerint készül a vizsgákra.

A Magyar Állami Népi Együttes táncosai a turné során több ezer fős színházakban, szabadtéri rendezvényeken és táncházakban léphettek fel ahol a hatalmas tapsvihar közepette többször is találkozhattak kint élő honfitársainkkal. New York, Las Vegas, Washington, San Francisco, Miami, Chicago. Csak néhány város azon metropoliszok közül ahova Norina eljutott.

Elmondása szerint a táncos sikerek mellett a legnagyobb élményt az eddig csak televízión keresztül megismert helyszínek (Fehér Ház, Niagara vízesés, Manhattan stb.) nyújtották az óceán túlpartján.

A három hónapos turnén közreműködött a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara Pál István (Szalonna) vezetésével az együttes művészeti vezetője: Mihályi Gábor.

Balogh Tamás,

KeletPress Hírügynökség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában