Helyi közélet

2014.01.17. 10:09

Ökoiskola címet nyert „a dögei Ölbey Irén”

Döge - A megyében is egyedülálló az iskolában kialakított fűszernövénykert.

Döge - A megyében is egyedülálló az iskolában kialakított fűszernövénykert. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért értékelő bizottság javaslatára Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése nyomán a dögei Ölbey Irén Általános Iskola elnyerte az ökoiskola címet a 2013/2016-os időszakra.

– Iskolánk a megyében is egyedülálló módon kialakított egy fűszernövénykertet, egy 200 darabos iskolai füvészkertet, rendelkezik korszerű biológia szaktanteremmel, ásvány és kőzettani oktatóösvénnyel, madárházzal, odútelepekkel, és a nevelés mindennapjaiban is előtérbe állítjuk a fenntarthatóságra nevelést. A környezettudatos tevékenység nálunk mindennapos – említette Agárdy Sándor iskolaigazgató.

Nagy évszaktúrák, faunisztikai kutatások keretében ismerik meg a tanulók a Rétköz csodákkal teli világát a dögei diákok. A tanterv része, hogy a tanulókat bevonják a tudományos kutatómunkába.

– A cím elnyerése további inspirációt ad a környezeti nevelés iskolai kiszélesítéséhez, s egyben bázisként, módszertani terepként szolgál majd az iskola a környék óvodái általános és középiskolái számára is – tette hozzá a direktor.

A megtisztelő szakmai díj oklevelének átadási ünnepsége január 25-én esedékes: az OFI Országos Pedagógiai könyvtár és Múzeum dísztermében adják át az ökoiskolai címről szóló okiratot a fővárosban.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában