Helyi közélet

2014.02.22. 14:00

Disznó bánta a nyugdíjas határőrök farsangolását

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatság keretében temette el a telet és köszöntötte az új reménységekkel kecsegtető kikeletet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatság keretében temette el a telet és köszöntötte az új reménységekkel kecsegtető kikeletet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Újra átéltük fiatalságunk disznóöléseinek izgalmait és meghittségét, miközben közösen levágtuk, perzseltük, bontottuk, daraboltuk a sertést, töltöttük a kolbászt és a hurkát, porcióztuk a kóstolókat Kovács Tibor és Szabó Győző vetetésével. Szünet nélkül folyt az anekdotázás és a határőr múlt sokszor megszépített, nosztalgikus megidézése. A hölgyek készítették a hagymás vért, majd a finom pörcöt, s díszítették a termet az esti mulatsághoz, amelyet aztán fergeteges karneváli műsor tett feledhetetlenné, a Fábián házaspár szervezésében.

A jelenetekben: szembesültünk a két éves disznó érzéseivel, amint magát látja feltálalva; az idős néni bajára az orvos az arzént találta a leghatásosabb gyógyszernek; a börtönben az elítélt rab fricskákat szórt a börtönőr fejéhez; a kulturált borfogyasztás előadóját pedig a bemutatója végén úgy kellett letámogatni a színpadról. A jelmezes karnevál keretében megelevenedett előttünk a Zizi labor, a takaros parasztasszony, a Dolly Roll, a Gésa és a Pa Dö Dö, a műsor befejező aktusaként pedig egy hatalmas össz-jelmezes táncot produkáltak az est szereplői. A tombolasorsolás után a szép számú nyertes közül Novák József örülhetett a legjobban, akinek Orbán László határőr-népművész alkotását, a karikás ostort sikerült megkaparintania. Ezt követően másnapba nyúló önfeledt mulatozás vette kezdetét, melyhez a zenét az egyesületünkben közkedveltségnek örvendő Pásztor István szolgáltatta.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában