Helyi közélet

2014.02.12. 12:19

Éltetik a motoros hagyományt

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Motoros Egyesület tagjának nem kell feltétlenül motorral rendelkeznie.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Motoros Egyesület tagjának nem kell feltétlenül motorral rendelkeznie. Tavaly januárban alakították meg harmincan a Fehérgyarmati Motoros Egyesületet. Mottójuk: „Egy intés többet ér minden szónál. Nem csak egy gesztus, hanem az összetartozás jele”.

– Azzal a szándékkal jöttünk létre, hogy a térség motorosait egy csoportba toborozzuk, ezáltal szervezettebbé tegyük térségünkben a túrázásokat, motoros találkozók látogatását, és minden más motorozási formát – említette Tiszavári Zoltán egyesületi elnök. – Alakulásunk évében már rendeztünk egy motoros bált, aminek nagy sikere volt, az idén április 19-én szeretnénk ezt megismételni. Ezen kívül kisebb találkozókon vettünk részt: kirándultunk és családi napot is szerveztünk. A 2014-es esztendőnket szintén tartalmas programokkal kívánjuk megtölteni.

Április 6-án lesz a nyitógurulásunk, amikor az egyesületi berekben hivatalosan megkezdjük a motoros szezont. Május 16-tól 18-ig nagy attrakcióra készülünk, először lesz Motoros Találkozó a Fehérgyarmati Városi Strandon, ahová több mint ezer embert várunk majd. Június 27-én Lengyelországba utazunk, Zakopane környékére. Augusztus 1-jén a Viking MC motoros találkozóra újra el fogunk látogatni Mezőpetribe. Augusztus 16-án ismét képviseljük a motorosokat a Gyarmati Vigasságokon, ahol még a főzőversenyre is nevezünk. Augusztus 31-én pedig a szezonzáró gurulásunk Romániában lesz.

– A mátészalkai, nyírbátori, és csengeri motorosokkal, a Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületével, illetve a Szatmárnémetiben működő Viking Motoros Clubbal is baráti kapcsolatot ápolunk. A mi sorainkba bárki jelentkezhet, nem feltétlen kell motorral rendelkeznie, inkább csak legyen motivált, és segítsen programjaink szervezésében, lebonyolításában. Távlati célunk egy saját székház kialakítása, ahol a motorosok bármikor tudnak találkozni – tette hozzá Fábián István alelnök.

– Szeretnénk, ha szervezett módon történne most már a motorozási létforma Szatmárban. Bízunk abban, hogy a motoros hagyományt tovább tudjuk vinni egyesületünkkel – közölte Fodor László egyesületi titkár, aki szerint most már jó úton haladnak a fehérgyarmati motorosok is a civil szervezetek kikövezett sztrádáján.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában