Helyi közélet

2014.02.27. 19:17

Fecskelak és tájház épült

Kállósemjén - A hagyományok házában száz évnél is régebbi használati tárgyak kaptak helyet.

Kállósemjén - A hagyományok házában száz évnél is régebbi használati tárgyak kaptak helyet.

Újabb nagyberuházás végére tehettek pontot csütörtökön Kállósemjénben: átadták a közel 12 millió forintnyi európai uniós támogatásból épült Fecskelak és kiállítótermet, vagy ahogy dr. Budai Gyula államtitkár fogalmazott, a hagyományok házát.

 

Öt évig maradhatnak

– A helyi nyugdíjas klub tagjai összegyűjtötték a településen fellelhető régi használati tárgyakat, eszközöket, amelyek már nem csak a semjéniek, de a megye és az ország bármely pontjáról érkező vendégek is megtekinthetnek, testközelből ismerkedhetnek meg a múlt század paraszti értékeivel – mutatta be a kiállítótermet dr. Budai Gyula.

Belicza László polgármester a hagyományőrzés fontossága mellett a Fecskelak jelentőségére is kitért.

– Szeretnénk a településen tartani a fiatalokat, ezért épült meg a Fecskelak is, melybe hamarosan beköltözhet egy harmincöt év alatti házaspár. Öt évig élhetnek majd itt, csupán a rezsit és havonta 10 ezer forint kell lakástakarék-pénztárba befizetniük, így lehetőségük van arra, hogy félretegyenek, és talán házat vegyenek, ha lejár a szerződésben foglalt idő – ismertette Kállósemjén első embere, s hozzátette: egyelőre még nem tudják, ki jut ehhez a lehetőséghez.

 KM

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország február 28-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában