Helyi közélet

2014.02.12. 09:29

Kormányablak nyílt Tiszalökön szerda reggel

Tiszalök - Az országos kormányablak-hálózat bővítésének következő állomása Tiszalök. A szerda reggeli átadó ünnepségen <strong>dr. Navracsics Tibor</strong> miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is köszöntőt mondott.

Tiszalök - Az országos kormányablak-hálózat bővítésének következő állomása Tiszalök. A szerda reggeli átadó ünnepségen dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is köszöntőt mondott. Az eseményen részt vett dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott, Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere és dr. Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője is.

Pozitív üzenete van annak az itt élőknek, hogy a miniszterelnök-helyettes megtisztel a jelenlétével – fogalmazott Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere szerda reggel a helyi kormányablak ünnepélyes átadásán. A Közigazgatás Hírszolgáltatója, az OrientPress Hírügynökség élő televíziós közvetítésben számolt be a ceremóniáról, ahol dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kijelentette: „Négy éve kitűztük a célt: Magyarországot csak akkor tudjuk versenyképessé tenni, ha alapvető változtatásokat eszközölünk.

Ebben a ciklusban az oktatástól a munkaerőpolitikán át a közgatásig mélyreható reformok mentek végbe, amik a köz javát szolgálják. Sok olyan érdeket sértettek az újítások, amik az előző rendszerek logikájához kötődtek. Az új járási rendszer konszenzusnak örvend. A kormányablak-hálózat révén az eddiginél sokkal udvariasabb, körültekintőbb kiszolgálásban részesülnek az emberek. Az állam és az állampolgár partner, az ügyintézőnek pedig a legmagasabb alázattal kell tennie a dolgát. Ehhez kell az empátia, a pontosság és a felkészültség” – fejtegette a miniszterelnök-helyettes a tiszalöki polgármesteri hivatal dísztermében. Az ünnepi beszédek elhangzása után felavatták a szomszédos helyiségben létrehozott kormányablakot.

Kormányablak – Integrált kormányzati ügyfélszolgálat – a tábla jelzi, hogy a megyében elkészült az első új típusú kormányablak. Tiszalökön szerdán – ahogy az a megnyitón elhangzott – „beáramlott a közigazgatás friss levegője” a Tiszavasvári járáson belül. Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes beszédében kiemelte: „Az országban sorra nyíló kormányablakok a közigazgatás új civilizációjának hírnökei. Az állam és az állampolgár partner, az ügyintézőnek pedig a legmagasabb alázattal kell tennie a dolgát. Ehhez kell az empátia, a pontosság és a felkészültség”. Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere hozzátette, hogy egy versenyképes, élhető település létrehozása a cél, ennek fontos része a kormányablak átadása, ahol teljes körű szolgáltatást vehetnek igénybe egy helyen a lakosok.

Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott felidézte, hogy az 1870-es évektől Tiszalök a Dadai alsó járás székhelye volt, később alakult ki a tiszalöki járás. Jelenleg közel 5500-an laknak a kisvárosban, ahol az ügyeket eredményesen és emberségesen végző felkészült ügyintézők várják az állampolgárokat. A rendszer tovább fejlődik, ezáltal a megye tizenhárom járásközpontjában működhet majd kormányablak, további kilencet a járási kirendeltségeken, egyet pedig várhatóan a nyíregyházi vasútállomáson alakítanak ki.

Dr. Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője az elmúlt évet összegezte: a járásukhoz tartozó 28 ezer lakos mintegy 30 ezer ügyet intézett, tehát volt teendő bőven. „A tiszalöki kormányablak új dimenziót nyit, nem kell utazniuk a helyieknek az ügyintézésért. A munkanapokon 8-20 óráig lehet felkeresni a városháza épületegyüttesében kialakított modern helyiséget”.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában