Helyi közélet

2014.02.21. 07:15

Már a próbaüzemen kerékpártolvajt fogott a térfigyelő kamerarendszer

Tiszaszentmártonban, a beüzemelés előtti utolsó simításokat végezték a rendszer konfigurálásán a szakemberek, amikor egy hölgy tért be az épületbe és kérte, hogy nézzük vissza a tőlünk 5 m-re lévő ablakkal szembeni kamera képét, mert eltűnt a biciklije – mesélte a részleteket Tatár Tamás cégvezető.

Tiszaszentmártonban, a beüzemelés előtti utolsó simításokat végezték a rendszer konfigurálásán a szakemberek, amikor egy hölgy tért be az épületbe és kérte, hogy nézzük vissza a tőlünk 5 m-re lévő ablakkal szembeni kamera képét, mert eltűnt a biciklije – mesélte a részleteket Tatár Tamás cégvezető. - Mialatt a felvételen a korábbi képeket kerestük vissza, két 2 gyanús alakot azonosítottunk, eközben érkezett egy újabb hölgy, az ismerős panasszal, az ő biciklije is eltűnt ugyanonnan.

Két ember, két eltűnt kerékpár, ezt a képletet sikerült elég gyorsan megoldani, noha pont a kamera látókörzetében nagyméretű tábla figyelmeztet a „gépszemek” működésére. A második fázis a felismertetés volt, a helyiek közül mindjárt volt, aki közölte, - ezeket a személyeket a szomszéd faluból ismerem. – Az értesítés nyomán a rendőrök pillanatok alatt a monitor szobához értek, a képeket megnézve rögzítették a személyleírást, és máris intézkedtek. Fél órával később a károsultat már arra kérhették, hogy fáradjon be a Záhonyi rendőrkapitányságra, hogy átvegye a kerékpárt.

Természetesen egy másik, jól védett tárolóban várakoztak az elfogott tolvajok. A bizonyítványba csupa ötös kerülhet, mind a rendőrök, mind a kamera rendszer kitűnőre vizsgáztak, hiszen a lopás után nagyjából három negyed órával már lezártnak tekinthettük az esetet. Tiszaszentmártonban a kamerák éjjel-nappal vigyáznak a rendre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában